POTVRĐENO/ Emir Spahić van životne opasnosti

Emir Spahić, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine doživio je noćas tešku saobraćajnu nesreću blizu Gacka.

Bivši kapiten Zmajeva Emir Spahić teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Trebinju

”Mada je situacija ozbiljna, Spahić je van životne opasnosti i njegovo stanje je stabilno. Trenutno se vrše aktivnosti oko Spahićevog prebacivanja iz bolnice u Trebinju u Klinički centar univerziteta u Sarajevu”, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Spahić i još dvije osobe bile su u terencu kojim je upravljao Spahić. Došlo je do prevrtanja vozila, a Spahić je zadobio najteže povrede od svih saputnika i njegovo stanje je ozbiljno.

Spahić se trenutno nalazi u bolnici u Trebinju, a uskoro bi helikopterom OS BiH trebao biti prebačen u Klinički centar u Sarajevu.

Tokom nogometne karijere Spahić je nosio dres Čelika, GOŠK Dubrovnika, NK Zagreba, Šinnika iz Jaroslavlja, moskovskih Torpeda i Lokomotive, Montpelliera, Seville, Anžija Mahačkale, Bayer Leverkusena i HSV-a.

Dres reprezentacije BiH, čiji je bio i kapiten, nosio je 93 puta, pri tom je postigao šest golova. Nedavno je imenovan u UEFA-inu Komisiju za fudbal ispred Nogometnog saveza BiH.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU