-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Potvrđeno: Pronađena još jedna masovna grobnica stradalih Srebreničana kod Višegrada

  ()

  Amor Mašović, direktor Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, kazao je danas za N1 da je na području Višegrada otkrivena masovna grobnica u kojoj se nalaze tijela žrtava ubijenih u Višegradu 1992. godine i srebreničkom genocidu tri godine poslije.

  On je kazao da je lokaciju grobnice otkrio svjedok. ”Mikrolokacija je Gradina, općina je Višegrad. Na toj lokaciji je ranije otkrivena grobnica sa žrtvama genocida u Srebrebnici. Pomogao nam je svjedok koji nam je rekao da su tu i žrtve iz Višegrada, ali i genocida u Srebrenici”, rekao je Mašović.

  Potom je kazao da se radi o zahtjevnom terenu. ”Vrlo zahtjevan lokalitet, žrtve su ubijene, a potom je minirano to područje, tako da je ogromno kamenje prekrilo tijela žrtava. Potrebno je rezati to kamenje.

  Ne možemo govoriti o broju žrtava jer to ni svjedok nije znao kazati”, dodao je on. Podsjećamo, u Memorijalnom centru u Potočarima danas je klanjana dženaza namaz i obavljen ukop 33 žrtve genocida koji je nad Bošnjacima počinjen 1995. godine u “zaštićenoj zoni UN-a” Srebrenici.

  (Tuzlanski.ba)

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO