10 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

POVOLJNI UVJETI ZA MLADE/ Za stambeno zbrinjavanje mladih 15 miliona KM

Federalna vlada donijela je odluku kojom je planirano 15 miliona KM za kreditiranje, putem Union banke, stambenog zbrinjavanja mladih – potvrdila je dopremijerka i ministrica finansija Jelka Milićević.

Podsjetila je na projekt iz 2018. za ove namjene, kao i iz prethodne godine za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih, što je Vladina težnja da mladi ne odlaze vani već da budućnost grade u Federaciji BiH.

Ove godine, Vlada FBiH treći put zaredom udružuje novac sa Union bankom koja će udružiti deset miliona, za kreditiranje stambenog zbrinjavanja pod povoljnijim uvjetima.

Od oko 59 miliona KM realiziranih dosad za te potrebe, među korisnicima kredita čiji je prosječan iznos 95.000 KM, više od pola su mladi s visokom stručnom spremom, kazala je Miličević, i nagovijestila je da će fiksna kamata Union banke od 0,1 posto možda biti i manja, te podsjetila da je rok otplate ovih kredita do 20 godina, saopćeno je iz Press ureda Vlade FBiH.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
Alem Sinanović
Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU