Pozitivne vijesti iz Konjica: Već dva dana bez novooboljelih, četiri osobe izliječene

Na području konjičke općine do sada je testirano 169 osoba, od toga je 27 pozitivnih na koronavirus, 17 je primarnih i 10 sekundarnih oboljelih. Jučer je uzeto 18 uzoraka, koji su testirani na prisustvo koronavirusa COVID-19. Od 18 uzetih uzoraka, svi su negativni, potvrdili su iz Štaba Civilne zaštite Općine Konjic.

Specijalista epidemiolog dr. Armina Lazarević poručila je kako su to veoma ohrabrujući podaci ali da se građani Konjica ne smiju još uvijek opuštati, I da nastave poštovati preporuke kriznih štabova kako bi se konjički klaster što prije ugasio. Također apelovala je da se međugradsko kretanje smanji koliko god je to moguće jer postoji opasnost da se donese virus u grad iz nekog drugog žarišta.

Još jedna lijepa vijest je da su do sada u Konjicu četiri osobe izliječene od koronavirusa. Neki od njih nisu imali nikakvih simptoma, ni temperature ni glavobolje, i da test nije pokazao pozitivan rezultat ne bi ni znali da su pozitivni na koronavirus. Stoga je važno da nosimo maske prilikom izlaska iz kuće jer su mozda mnogi zarazeni a da to i ne znaju.

Sanitarna inspekcija do sada je na području konjičke općine izdala 205 rješenja o samoizolaciji , za njih 99 jučer je istekao rok za samoizolaciju. Službenici Policijske uprave Konjic obilaze lica u samoizolaciji, a do sada nije zabilježeno kršenje naloženih mjera.

Predstavnici Policijske uprave Konjic, te uposlenici Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Konjic, zahvalili su se građanima na poštivanju preporuka kriznih štabova i poručili da samo takvom disciplinom Konjičani mogu ugasiti žarište. (Piše: Amra Mušinović Husić)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU