Poziv mjesnim zajednicama da dostave potrebe vezano za javni linijski prevoz putnika

Služba za vodoprivredu, putnu infrastrukturu i mjesne zajednice uputila je poziv svim mjesnim zajednicama Grada Zenica da ovoj službi dostave informaciju o ključnim nedostacima i potrebama mjesne zajednice u pogledu obavljanja javnog linijskog prijevoza putnika, najkasnije do 23.10.2023. godine.

Služba će razmotriti sve potrebe mjesnih zajednica, te u mrežu linija ugraditi sve zahtjeve za koje se analizom utvrdi njihova opravdanost, tehnička mogućnost sa aspekta struke i postojanje pravnog osnova.

Podsjetimo, na 37. sjednici Gradskog vijeća Zenica, održanoj 6. oktobra ove godine, usvojena je Odluka o načinu i uslovima povjeravanja i organizovanja javnog prijevoza putnika u linijskom cestovnom prijevozu na teritoriji grada Zenica.

Navedenom Odlukom je predviđeno da će, u cilju obezbjeđenja kvalitetnog i funkcionalnog gradskog prijevoza, služba nadležna za poslove saobraćaja sačiniti novi prijedlog mreže linija u kojem će evidentirati postojeće linije na kojima se ne vrši nikakva promjena, izvršiti racionalizaciju postojećih linija, skraćenje linija, brisanje polazaka, brisanje stajališta, te brisanje linija za čije postojanje nema osnova, izvršiti produženje ili izmjenu dijela trase linije za koju postoji osnov za produženje ili izmjenu dijela trase, izvršiti uvođenje novih stajališta na postojećim linijama, kao i utvrditi potreban broj i vrijeme polazaka ili definisati interval slijeđenja za sve linije iz mreže linija.

Za sve dodatne informacije o pozivu zainteresovani se mogu obratiti Zerini Polić-Zolota putem telefona broj: 032/447-722 ili e-maila: [email protected].

The post Poziv mjesnim zajednicama da dostave potrebe vezano za javni linijski prevoz putnika appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU