Petak, 27 studenoga, 2020
POZIV NEZAVISNOG BLOKA/ Zdravlje važnije od politike

POZIV NEZAVISNOG BLOKA/ Zdravlje važnije od politike

- Oglašavanje - POZIV NEZAVISNOG BLOKA/ Zdravlje važnije od politike

Nezavisni blok izražava krajnju zabrinutost naglim porastom broja potvrđenih slučajeva osoba zaraženih virusom Covid-19 i ima se razloga vjerovati kako je to dobrim dijelom i rezultat povećane aktivnosti stranaka u kampanji za predstojeće lokalne izbore.

Zbog toga pozivamo sve političke subjekte i kandidate da se striktno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i da otkažu sva veća okupljanja, baš onako kako će to učiniti i Nezavisni blok, stoji u saopćenju.

„Svjedoci smo kako brojni politički subjekti ne samo da ne poštuju propisane mjere nego ih brutalno krše i vidimo kako već imamo slučajeve zaraze proistekle iz predizbornih skupova. Takve stranke i kandidati pokazuju da im ni ljudski životi nisu preči od ostanka na vlasti. Za svoje ponašanje moraju i krivično odgovarati a već za dvadeset dana narod ima priliku da ih natjera da snose političku odgovornost,“ izjavio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

- Oglašavanje -

Nezavisni blok naglašava da smo sve dosadašnje aktivnosti u kampanji vodili sa maksimalnom brigom za zdravlje naših aktivista i njihovih lokalnih zajednica. Do kraja kampanje nećemo održavati nijedan skup kojim bi se kršile propisane mjere i aktivnosti na terenu ćemo izvoditi u obliku šetnji i razgovora sa građanima pojedinačno ili u malim skupinama uz maske, dezinfekciju i distancu, stoji u saopćenju za javnost Nezavisnog bloka.

- Marketing - POZIV NEZAVISNOG BLOKA/ Zdravlje važnije od politike

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -POZIV NEZAVISNOG BLOKA/ Zdravlje važnije od politike

IZDVAJAMO

Preminuo Diego Maradona

Legendarni Argentinac Diego Maradona umro je u 61. godini nakon srčanog zastoja, prenose svjetski mediji pozivajući se na izvore iz Argentine. Nogometna legenda imala je...

Izvještaj KCUS: Sedam novozaraženih u Travniku

U laboratoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu sinoć od 18 sati jutros do 6 sati testirano je 227 uzoraka na prisustvo koronavirusa Kako je za...