10.5 C
Sarajevo
Petak, 9 lipnja, 2023

Poziv za studente elektrotehnike i računarstva: Telemach BH i ETF pružaju ti jedinstvenu priliku

Telemach BH i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu  pozivaju studente elektrotehnike i računarstva iz Bosne i Hercegovine: pokažite svoje inovativne ideje učešćem u Student Innovations programu  u okviru ICAT 2023 naučne konferencije

Potpisivanjem ugovora o saradnji s Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Sarajevu (ETF), kompanija Telemach BH je drugu godinu zaredom generalni sponzor i telekomunikacijski partner International Conference on Information, Communication and Automation Technologies konferencije (ICAT 2023), najstarije naučne konferencije iz oblasti elektrotehnike i računarstva u BiH, koja će se održati od 11. do 14. juna 2023. u Sarajevu.

ICAT 2023 donosi značajnu novost za studente završne godine master studija elektrotehnike i računarstva iz Bosne i Hercegovine, ICAT 2023 Student Innovations (SI) program https://etf.unsa.ba/inovativna-rjesenja-22032023  koji pruža priliku studentima da razvijaju i unapređuju svoje inovativne ideje uz pomoć istaknutih stručnjaka iz ove industrije. Prijedloge projekata studenti mogu slati putem [email protected]  do 30.4.2023. Najbolji radovi bit će novčano nagrađeni i prezentirani na ICAT 2023 konferenciji, a podršku u tome pružit će im i Telemach BH.

„Kao kompanija koja kontinuirano radi na unapređenju telekomunikacijske infrastrukture i modernizaciji internet servisa, te direktno doprinosi tehnološkom napretku i digitalizaciji Bosne i Hercegovine, ponosni smo i zahvalni Elektrotehničkom fakultetu što nam je ponovo pružio priliku da budemo dio ovog jedinstvenog naučnog skupa u BiH, te da u okviru SI programa podržimo studente u realizaciji projekata čiji cilj je promijeniti svijet uz pomoć moderne tehnologije. Nakon takmičenja Hackathon i radionice Job Lab koje smo organizirali u saradnji s ETF-om u Sarajevu, te brojnih donacija, ovo je još jedan način da doprinesemo edukaciji studenata elektrotehnike i računarstva i unapređenju uslova njihovog školovanja“, kazao je Admir Drinić, generalni direktor Telemach BH.

ICAT 2023 će okupiti više od 100 stručnjaka iz Evrope, Azije, Amerike, Afrike i Australije.

„Govorit će se o vrlo važnim i dinamičnim područjima nauke i tehnologije – o polju informacija, komunikacija i automatizacije, koja podrazumijevaju teme kao što su: vještačka inteligencija, mašinsko učenje, kognitivno računarstvo, softverski inženjering, robotika, industrijska automatizacija, mehatronika, proizvodnja električne energije, pametne mreže, obnovljivi izvori energije, bežične komunikacije, internet stvari, optičko umrežavanja i mnoge druge. Sretni smo što je Telemach prepoznao značaj ovog događaja i što će ponovo biti naš partner u širenju znanja, ali i pozitivnih priča iz Bosne i Hercegovine“, kazao je prof. dr. Jasmin Velagić, dekan  Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU