-5.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 27 siječnja, 2022
Još

  POZIVAMO VAS NA PROMOCIJU KNJIGE: „Iluzija o nevinosti (Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba)”, autora Nenada Pejića

  17.8.2019. godine u 18.00h, Kuća i atelje Ismet Mujezinović, ulica Klosterska 19, Tuzla.

  Centar za kulturu Tuzla Vas poziva na promociju knjige: “Iluzija o nevinosti (Novinarstvo u vrijeme kriza i sukoba)”, autora Nenada Pejića.

  - Oglašavanje -

  U promociji učestvuju:

  Boro Kontić, izdavač

  Nenad Pejić, autor knjige

  U svojoj novoj knjizi Nenad Pejić, jedan od najpoznatijih BH novinara, istražuje teme i pitanja sa kojima se novinari i mediji suočavaju izvještavajući iz kriznih situacija. Koristeći vlastito ali i bogato iskustvo reportera Radija Slobodne Evrope on propituje novinarske dileme, učinjene greške, primjere hrabrosti i izvještavanja unutar složenih vojnih, političkih i etničkih tenzija na širokom prostoru od BiH do Pakistana.

  “Jedna je od opasnosti interneta da ljudi mogu živjeti potpuno različite stvarnosti. Tako se mogu začahuriti u svijet informacija koje pojačavaju njihove postojeće predrasude. Pitanje je, dakle, kako koristiti tehnologiju na način koji omogućava višestrukost glasova, pruža različitost pogleda, ali ne vodi balkanizaciji društva i pronalazi načine da stvaramo nešto zajedničko, da se razumijemo.”

  Promocija će biti održana u subotu 17.8.2019. godine u 18.00h, Kuća i atelje Ismet Mujezinović, ulica Klosterska 19, Tuzla.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO