Poznanici pričaju o masovnom ubici iz Praga: U posljednje vrijeme često je nosio kofer za gitaru

Češka policija je potvrdila da je student David Kozak (24), koji je napravio masakr na Filozofskom fakultetu u Pragu kada je u četvrtak ubio 14 osoba, a ranio njih najmanje 2, odgovoran i za ubojstvo 32-godišnjaka i njegove dvomjesečne kćeri u šumi Klanovica.

“Balističkim vještačenjem dokazano je da se oružje koje je korišteno u Klanovici poklapa s oružjem koje je pronađeno u kući u kojoj je živio ubojica sa sveučilišta”, objavila je policija na društvenoj mreži X.

U kući u kojoj je David K. živio pronađena je veća količina oružja i eksploziva, a portal Blesk donio je još detalja o masovnom ubojici koje su ispričali njegovi suseljani. Jedna od njega često ga je sretala u atobusu.

“David i ja smo tri puta tjedno išli autobusom u Prag. U posljednje vrijeme nosio je kofer za gitaru, ali nikad nije govorio da nešto svira. Bilo mi je to čudno”, opisala je žena iz Hostouna.

Njegova obitelj bila je povučena, ali normalna, a za sina su htjeli da bude marljiv.

“Bila je to mirna, ugledna obitelj. Živjeli su povučeno, pogotovo Davidov tata Stanislav. Mama i sestra uvijek su bile ljubazne i prijatne, a on sam je djelovao kao pristojan dečko. Roditeljima je bilo stalo u kakvog će čovjeka izrasti. Htjeli su da bude odgovoran i vrijedan, bez tuluma i cura, morao je učiti i učiti. Ovo je zastrašujuće”, ispričala je susjeda.

Prije odlaska u Prag Kozak je ubio oca Stanislava, a majci je život spaio neplanirani odlazak na posao.

“U vrlo je teškom stanju pod nadzorom psihologa, dobila je sedative. Potpuno je potresena i kolabirala”, rekao je izvor.

novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU