Poznati brend telefona uskoro predstavlja prvi gejming laptop

RedMagic, poznat po svojim gejmerskim pametnim telefonima poput RedMagic 8 Pro, spreman je da se oproba u svijetu gejming laptopova. Ova kineska kompanija će u junu lansirati svoj prvi gejming laptop pod nazivom RedMagic GN001J.

RedMagic GN001J će imati Intel Core i9-13950HX mobilni procesor sa 24 jezgra i 32 niti. Iako je starije generacije, prisutnost ovog procesora sugerira da će uređaj biti pristupačniji.

Laptop će također posjedovati Nvidia RTX 4070 grafičku karticu za solidne gejmerske performanse. Također će koristiti 280W adapter, prema Geekbench postu.

Iako je ovo prvi gejming laptop kompanije RedMagic, već imaju iskustva u PC svijetu sa monitorima, miševima, podlogama za miševe i tastaturama. Poznati su po inovacijama poput ventilatora u telefonima i kamere ispod ekrana u modelu RedMagic 7 Pro.

Tržište gejming laptopova je konkurentno, ali RedMagic ima potencijal da donese promjene sa svojim modelom GN001J. Više informacija o specifikacijama i dostupnosti se očekuju uskoro, prenosi Telegraf.

The post Poznati brend telefona uskoro lansira prvi gejming laptop appeared first on Noob.ba.

Izvor: ( www.noob.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU