Poznati diler iz Hadžića opirao se hapšenju, držao nož u ruci i prijetio sudskim policajcima

Pripadnici Policijske uprave Hadžići i Trnovo jučer su uhapsili Dževada Haskića, jednog od optuženih iz narkogrupe Samedina Fišića, a zbog napada na sudsku policiju koja ga je po nalogu Kantonalnog suda Sarajevo, došla da privede.

Dana 01.09.2022. godine oko 8:15 sati na području općine Hadžići službenici Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo su postupali po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, broj 09 0 K 029462 18 K od 21.07.2022. godine za dovođenje optuženog H.Dž. sa adrese stanovanja u prostorije navedenog suda, kojom prilikom je optuženi uputio prijetnje službenicima sudske policije“, navedeno je u Saopćenju Sudske policije Federacije BiH.

Naime, prilikom realizacije naredbe za dovođenje, na adresi stanovanja optuženog, Haskić je odbijajući postupiti po naredbama ovlaštenih službenih lica, službenicima sudske policije uputio ozbiljne prijetnje držeći nož u rukama, te govoreći da će upotrijebiti i vatreno oružje koje ima u kući.

Nakon toga su ga sudski policajci upotrijebljavajući sredstva prinude stavili pod kontrolu.

Prilikom realizacije naredbe nije bilo povrijeđenih lica, te je lice H.Dž. predato u daljnju nadležnost policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, a o predmetnom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo“, navodi se u saopćenju.

Haskć je osumjičen za krivično djelo djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je suđenje grupi Samedina Fišića, čiji je Haskić član, a koja je optužena za nabavku i prodaju opojnih sredstava, uglavnom amfetamina, ekstazija, marihuane, spida i kokaina.

Grupa je razotkrivena 2018. godine u akciji “Limit”, a opojna sredstva koja su uglavnom prodavali preko Vibera i Facebooka, rasturali su u sarajevskom i tuzlanskom kantonu.

Naručilac je preko Vibera tražio spid koristeći riječi: “Povedi onu malu rodicu”.

Izraz “rodica” koristio se za spid, a “mala” je bila količina od 25 grama, a “dvije rodice” 50 grama, za koje se plaćalo 120 KM, prenosi Avaz.

The post Poznati diler iz Hadžića opirao se hapšenju, držao nož u ruci i prijetio sudskim policajcima appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU