Poznati identiteti stradalih u padu letjelice na Nišićkoj visoravni

Na Nišićkoj visoravni, nedaleko od Sarajeva, jučer se srušila letjelica u čijem padu su poginula dva državljanina Austrije.

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, izdao je upute za koordinirano djelovanje svih institucija i agencija koje će sudjelovati na uviđaju.

Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU. Mjesto događaja bit će osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja. Provest će se detaljne aktivnosti, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti nesreće“, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Njihov mali sportski avion u kojem su se vozili je francuskih registarskih oznaka.

Očevici koji su primijetili ovu letjelicu i u drugim dijelovima ovog područja ističu kako su letjeli nisko, te da su se pokušali prizemljiti više puta.

Kako saznaju mediji poginuli su Johan Satler i njegova supruga.

Treba naglasiti da se ne radi o Johannu Sattleru, šefu Delegacije EU u BiH, nego muškarac koji je poginuo ima isto ime i prezime. Njihova imena se čak i ne pišu isto.

Podsjetimo, policija Kantona Sarajevo je o padu letjelice obaviještena u 15:00 sati.

Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt dvije osobe”, kazao je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

Nakon uviđaja će biti poznato više detalja vezanih za ovaj događaj.

Medijske ekipe već sinoć su počele posjećivati lokalitet Nišićke visoravni.

U snimcima s mjesta nesreće može se vidjeti da su na terenu pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, ali i dežurni tužilac te ekipa koja rukovodi uviđajem nakon pada letjelice.

S obzirom na to da su istražne radnje u toku, ovo područje osigurava policija pa je tako zabranjen prilazak mjestu nesreće.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU