POZNATI KANDIDATI ZA PARIZ: Okupili se srpski košarkaši, iznenađujući povratak u reprezentaciju!

Srpski košarkaši ne prestaju s dominacijom otkako je FIBA ​​ovaj sport uvela kao službeni. Naša reprezentacija osvojila je mnogo zlatnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, ali i s posljednja dva natjecanja najboljih svjetskih i europskih selekcija.

Od Olimpijskih igara u Tokiju, okosnicu tih selekcija činili su igrači Vrbasa, koji je ubjedljivo najbolja ekipa na svijetu, a predvodio ih je Strahinja Stojačić, najbolji košarkaš svijeta.

Jedino što nedostaje srpskoj košarci je olimpijsko zlato. Sport je debitirao na Igrama u Tokiju prije tri godine, ali osvojena je samo bronca, iako su naši bili favoriti za zlato.

Od tada se reprezentacija dosta promijenila, ali glavni favorit i ambicije ostali su isti.

Izbornici reprezentacije Danilo Lukić i Marko Ždero ovom su prilikom okupili potencijalne kandidate za reprezentaciju, koji se pripremaju za početak sezone, s fokusom na glavni cilj – olimpijsko zlato.

Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Stefan Stojačić, Marko Branković, Mihailo Vasić, Stefan Kojić, Nemanja Barać, Nikola Kovačević i Marko Milaković zajedno su trenirali u Novom Sadu tijekom veljače.

Sada su na putu za Kinu gdje će nastaviti s pripremama i gdje će izbornik imati dvije momčadi na raspolaganju.

Možda i najveće izjednačenje je povratak u reprezentaciju Stefana Stojačića, nekad najbolje igračice svijeta i brata Strahinje, a sada košarkaša Beča.

Iznenađujuće ga nije bilo na popisu za prethodne Olimpijske igre u Tokiju, a svojedobno je bio svjetski prvak sa reprezentacijom Srbije i nizao brojne uspjehe s ekipom Limana, za koju igraju i Kojić i Vasić.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU