7.7 C
Sarajevo
Subota, 25 ožujka, 2023

Poznati travnički trener Dragan Jović pristupio ”Klubu neizlječivih Travničana” (FOTO)

Dragan Jović-Gagac dokazani ambasador Travnika pristupio “Klubu neizlječivih Travničana”

Jedan od najposjećenijih događaja u okviru manifestacije Dan općine Travnik koji okupi brojne sugrađane na ugodnom druženju jeste svakako i onaj koji se organizira u okviru “Kluba neizlječivih Travničana”.

U organizaciji aktivnosti koju realizuje Općina Travnik, Klub neizječivih Travničana” sinoć je u sali JU Centar za kulturu općine Travnik ugostio popularnog bh. trenera Dragana Jovića-Gagca.

poznati travnički trener dragan jović pristupio ''klubu neizlječivih travničana'' (foto)
poznati travnički trener dragan jović pristupio ''klubu neizlječivih travničana'' (foto)

U prepunoj sali, uz brojne sugrađane ali i poslovne saradnike i sportiste, evocirane su lijepe uspomene iz ranijih godina iz oblasti sporta i društvenog života.

O poznanstvu i saradnji sa popularnim Gagcem, govorili su njegovi bliski prijatelji. Pored sportiste Dragana Perića koji je kazao da se iz saradnje izrodilo veliko prijateljstvo, ali i veliki rezultati, u Travnik je došao i trener iz Srbije Bojan Šiljegović koji je istaknuo da je izuzetno sretan što je imao priliku sarađivati sa Jovićem.

Gost na sinoćnjem druženju je bio i sportista Emir Hadžić koji je kazao da je Jović trener koji najbolje zna izvući maksimum od igrača, te da je saradnja s njim bila zapravo najbolja godina u njegovoj fudbalskoj karijeri.

poznati travnički trener dragan jović pristupio ''klubu neizlječivih travničana'' (foto)
poznati travnički trener dragan jović pristupio ''klubu neizlječivih travničana'' (foto)

O poznanstvu sa Gagcem, govorio je i načelnik općine Travnik Kenan Dautović, izdvojivši tri slike po kojima ga pamti.

“Nas Travničane oblikuje mahala, te ga sa nogometnog terena prepoznajem kao Gagca. Druga slika prikazuje trenera Dragana Jovića o čijim uspješnim rezultatima sam slušao sa zadovoljstvom i bio ponosan. Treća slika već prikazuje Dragana Jovića – Gagca kao ambasadora Travnika i Bosne i Hercegovine”, kazao je Dautović.

Istaknuo je i zahvalnost što je okupio i povezao brojne ljude i što je uvijek svoj Travnik nosio u srcu, te da stoga itekako zaslužuje da budu član “Kluba neizlječivih Travničana”.

Gagac se na kraju zahvalio za podršku tokom svih godina, kao i svim sugrađanima i gostima koji su prisustvovali druženju.

“Ova titula i priznanje mi puno znači jer kad vas priznaju u svom gradu onda znate da ste ipak nešto dobro uradili”, kazao je Gagac.

Klub neizlječivih Travničana se realizira s ciljem odavanja međusobnog poštovanja i zahvalnosti poznatim Travničanima koji su svojim profesionalnim angažmanom i djelovanjem afirmisali i popularizovali svoj rodni grad i izvan njegovih granica.

U periodu od 2013. do 2022. godine Klub neizlječivih Travničana je ugostio:Josipa Pejakovića, Besima Spahića, Ćiru Blaževića, Zlatka Hodnika, Milana Filipovića, Mirsada Granova, Envera Sujoldžića, Janka Duića i Larisu Cerić.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU