Pravni fakultet u Zenici zauzeo treće mjesto na Vis Pre-Moot 2022.

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici je od 15. do 20. mata bio domaćin 14 timova iz Njemačke, Saudijske Arabije, Gruzije, Azerbejdžana, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i BiH koji su se u Zenici pripremali za svjetsko takmičenje iz međunarodne trgovačke arbitraže Vis Moot koje će biti održano u Beču.

Sedmica je završena pripremnim takmičenjem Zenica Vis Pre-Moot 2022 koji je održan u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Prvo mjesto je zauzeo Univerzitet u Prištini, drugo mjesto Univerzitet u Saarlandu, a tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici sa takmičarkama Zerinom Spahić, Eminom Hrnjić, Nirvanom Jašarević i trenericama ass. Aminom Hasanović i Medinom Šehić je zauzeo treće mjesto.

Partneri Pravnog fakulteta u Zenici u organizaciji navedenih događaja bili su: CLDP (Program američke vlade za razvoj trgovačkog prava), Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Američka trgovačka komora u BiH, Udruženje Arbitri, GIZ (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju), ELSA Zenica i kompanija Eastern Mininig d.o.o, saopćenoje iz Univerziteta u Zenici. 

(FENA) D. V.Desk vijesti

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU