Predao se bjegunac iz BiH koji se sumnjiči za međunarodno krijumčarenje narkotika – TNTportal.ba

Osumnjičeni u predmetu kodnog naziva “Storage” Jovica Grujić, koji je bio nedostupan pravosuđu BiH, predao se Tužiteljstvu BiH. On je, u okviru predmeta “Uglješa Ugrenović i dr.”, osumnjičen za međunarodno krijumčarenje narkotika zajedno sa još nekoliko državljana BiH.

Riječ je o predmetu za organizirani kriminal, a osim međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, sumnjiče se i za pranje novca i druga kaznena djela.

Tužiteljstvo u suradnji s partnerskim institucijama u BiH, zemljama regije i EU, vodi istragu protiv skupine koja je djelovala na području Bosanske Gradiške, Banje Luke, Prijedora i drugih gradova BiH.

Za Banjolučanina Jovicu Grujića, rođenog 1992. godine, bit će predloženo određivanje mjere pritvora. Inače, Tužiteljstvo BiH je uz pomoć aplikacije Sky razotkrilo narko bandu koja se bavila međunarodnim kriojumčarenjem droge, a upravo je Grujić osumnjičen da je kao član te bande sudjelovao u kršenju zakona, piše Klix.

U okviru dvije akcije MUP-a RS-a provedenih prošle godine uhićeni su pojedini članovi bande, međutim nisu svi osumnjičeni bili dostupni bh. pravosuđu. Osim Grujića, policijski organi nisu mogli pronaći ni Predraga Stanišljevića koji se ubrzo predao.

Pored njih dvojice, uhićeno je i pritvoreno više osumnjičenih među kojima Veljko Ugrenović, Mladen Grbić, Savo Dragišić, Saša Vidović, Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Gordan Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban iz Gradiške, Nebojša Tojagić iz Banje Luke, Dario Taškov iz Bosanskog Novog i Radivoj Lekić iz Laktaša.

Akcijama su obuhvaćeni i Milivoje Lovrenović koji se sumnjiči za ubojjstvo Slaviše Stojanovića, te Dario Jekić, Predrag Patković i Vladica Pavlović.

Pretreseno je više desetina lokacija, a pronađeni su opojna droga, laboratorija za uzgoj, novac i oružje, prenosi Klix.ba.

TNTportal.ba

centralna.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU