11 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Predavanjima ambasadorice Indonezije završen Ljetni univerzitet Tuzla

Ambasadorica Republike Indonezije u BiH Amelia Achmad Yani održala je danas predavanje na Univerzitetu u Tuzli, gdje je studentima i kao profesorima poručila kako je njegovanje različitosti među vjerama i nacijama ogromno bogatstvo svake zemlje.

– Mi u Indoneziji, gdje žive milioni ljudi različitih nacionalnosti, pokušavamo ujediniti različitosti. I vi u Bosni i Hercegovini imate tri nacije i nastojite ih približiti. Zahvalna sam što sam na Univerzitetu u Tuzli po drugi put i drago mi je što sam imala priliku govoriti o sličnosti između Indonezije i BiH – rekla je ambasadorica Yani.

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić podsjetila je da je danas posljednji dan ovogodišnjeg Ljetnog univerziteta koji se završava upravo predavanjima ambasadorice Indonezije.

– Ambasadorica Indonezije prikazala je različitost ne samo u Indoneziji. Ona je govorila o važnosti povezivanja kultura koje žive i djeluju u cijelom svijetu. Ovo je dobar način da započnemo i nastavimo saradnju s Indonezijom – istaknula je rektorica Hadžigrahić.

U okviru Ljetnog univerziteta Tuzla, koji se održava već 24 godine, upriličena je i posjeta predstavnika američke ambasade u BiH, a Univerzitet u Tuzli, naglasila je rektorica Hadžigrahić, u budućnosti će inzistirati na međunarodnoj saradnji i povezivanju.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima