6.5 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Predstava ‘Cvijet zaljubljene pčele’ u BKC-u Živinice za liječenje Asmira Dedića

Dječija predstava “Cvijet zaljubljene pčele” koja je nastala u produkciji UG “Scena” i Gradskog pozorišta Živinice, sutra će biti odigrana na velikoj sceni BKC-a Živinice, a sav prihod od ulaznica bit će usmjeren za liječenje Asmira Dedića iz Dubrava.

Reditelj predstave je Ademir Halilović, a uloge su ostvarili Armina Ramić, Adna Bosankić, Emir Ibrahimović, Elmir Krivalić, Edina Kamenjašević i članice PS Dinna, saopćeno je iz BKC-a Živinice.

Dvadesettrogodišnji Asmir Dedić od decembra 2015. godine vodi životnu bitku, nakon što mu je ustanovljena dijagnoza Hodkinovog limfoma tip nodularne skleroze. Od tada pa sve do 2017. liječi se na Hematološkom odjeljenju UKC-a Tuzla. Nakon obavljenih tretmana terapije stanje se poboljšava, sve do aprila 2019., kada se bolest ponovno vratila.

Za nastavak daljeg liječenja preporučeno je uvesti lijek Adcetris (Brentuximab – Vedotin) u dozi po ciklusu od III ampule, sa 50 mg (doza 150 mg po ciklusu) svake tri sedmice do maksimalno 16 ciklusa. U što kraćem periodu neophodno je obezbijediti navedeni lijek i početi s njegovom primjenom.

Jedna ampula od 50 mg lijeka košta oko 8.000 KM, a za početak liječenja odnosno jedan ciklus potrebno je 24.000 KM.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima