Predstava ”Smrt čoveka na Balkanu” na daskama Narodnog pozorišta u Tuzli

Na sceni Narodnog pozorišta u Tuzli, u srijedu 11. marta sa početkom u 19.30 sati stižu gosti iz Narodnog pozorišta Kikinda iz Srbije. Tuzlanskoj publici predstavit će se izvedbom predstave „Smrt čoveka na Balkanu“ autora i redatelja Miroslava Momčilovića.

”Smrt čoveka na Balkanu“ je priča o usamljenom kompozitoru koji se ubio pred web kamerom svog računara.

Privučeni pucnjem u stan dolaze njegove komšije i tu čekaju da stignu hitna pomoć i policija. Svo vrijeme ih snima web kamera, ali oni toga u početku nisu svjesni. Dok čekaju, vrijeme prekraćuju tako što piju, jedu i igraju šah. Evociraju uspomene na njega, sažaljevaju ga, dižu u nebesa njegovu glazbu, iako ne mogu da se sjete njegovog imena. Događaji poprimaju drugi ton kada shvate da je kamera na računaru uključena i da ih svo vrijeme snima. Tada se polako otkriva ličnost pokojnika, kao i šira, satirična slika našeg društva.

U predstavi igraju: Mihailo Laptošević, Miljan Davidović, Mina Stojković, Marina Vodeničar, Nikola Joksimović, Slavoljub Matić, Gordana Rauški, Miljana Marić, Marija Ostojić, Branislav Knežević,Tanja Markov Križan, Branislav Čubrilo –Rus iJožefPocik.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU