Predstavljen izgled spomen-ploče u čast nastradalih mladih doktorica Azre Spahić i Alme Suljić

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas će razmotriti odluku o postavljanju spomen-ploče na Marindvoru u čast mladih doktorica koje su tragično stradale u saobraćajnoj nesreći 26. maja ove godine.

Spomen-ploča će biti posvećena Azri Spahić, koja je izgubila život na licu mjesta, i Almi Suljić, koja je kasnije podlegla povredama.

Prema idejnom rješenju koje je sastavni dio ove odluke, spomen-ploča će biti postavljena na fasadi objekta Marindvor, u ulici Dolina, Općina Centar.

Grad Sarajevo preuzima odgovornost za sve aktivnosti vezane uz postavljanje spomen-ploče i njeno buduće održavanje, dok će troškove izrade i postavljanja snositi sam grad.

foto: screenshot

Tragičnu saobraćajnu nesreću izazvao je Armin Berberović, koji je upravljao vozilom u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole.

Optužnica protiv Berberovića potvrđena je od strane Kantonalnog suda Sarajevo, a on se trenutno nalazi u pritvoru.

Spomen-ploča će služiti kao podsjetnik budućim generacijama o ozbiljnosti saobraćajnih nesreća, te kao podsticaj za veću pažnju na bezbjednost u saobraćaju.

Za realizaciju ove odluke već su predviđena sredstva u Budžetu Grada Sarajeva za 2023. godinu, čime se grad aktivno angažuje u očuvanju sjećanja na tragično preminule doktorice i promociji bezbjednosti u saobraćaju.

The post Predstavljen izgled spomen-ploče u čast nastradalih mladih doktorica Azre Spahić i Alme Suljić appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU