Predstavnički dom PFBiH – U toku rasprava nakon Boškovićevog prijedloga

U toku je rasprava u kojoj zastupnici Socijaldemokratske partije BiH, kao i Naše stranke, prijedlog za prekid današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH smatraju namjernim prenošenjem blokade rada državnog parlamenta i na federalni nivo.

SDP-ovci smatraju da je i na federalnom nivou riječ o “političkom uplivu Čović – Dodik, zarad njihovih političkih interesa”. Apeliraju da se ne zaustavlja rad jedinog parlamentarnog nivoa u FBiH u aktuelnom mandatu koji je dosad funkcionirao dobro i jedini je koji “trenutno radi”.

Protivnici prekida ističu da predlagači nemaju adekvatne argumente i zamjeraju što je, osim Stranke demokratske akcije, za prekid i Demokratska fronta.

Prekid sjednice zatražio je Mladen Bošković, predsjedavajući zastupničkog kluba stranaka predvođenih Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH. Kazao je da to čini uime buduće nove parlamentarne većine koja će biti uspostavljena u Predstavničkom domu. Prekid, po njegovim riječima, trebalo bi da traje do izbora novog rukovodstva Doma.

Iz zastupničkog kluba SDP-a oštro su se suprotstavili Boškovićevom prijedlogu navodeći da će zarad nečijih političkih interesa, više zakona važnih za građane ostati na čekanju, kao i drugih tačaka predloženih za dnevni red ove sjednice.

Mladen Bošković je predložio prekid nakon jedne od pauza u današnjem zasjedanju Doma čiji dnevni red još nije utvrđen.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU