Prekinuto ročište u predmetu “Džena Gadžun”, advokat Suada Rožajca zatražio izuzeće tužioca

Ročište u predmetu “Džena Gadžun” danas je nastavljeno unakrsnim ispitivanjem majke preminule djevojčice Amile.

Ipak, nakon određenog vremena, advokat optuženog Suada Rožajca, Alen Nakić, zatražio je prekid i izuzeće tužioca.

Glavni pretres je prekinut, a biće nastavljen u četvrtak u 10 sati.

Podsjetimo, optuženi u ovom predmetu su troje ljekara Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, protvi kojih se vodi postak zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Majka Amila svjedočila je i na prošlom ročištu, a uoči današnjeg ročišta oglasila se emotivnom porukom.

Suad Rožajc, optužen je za teško krivično djelo nesavjesno liječenje. Jasmina Halimić i Nina Jovanović za zloupotrebu položaja. Doktorica iz Zenice nije imala licencu za rad u Sarajevu.

Tužilaštvo će, kako je najavljeno, ispitivanjem 22 svjedoka, 15 vještaka i izvođenjem 146 materijalnih dokaza, dokazivati da li su optuženi počinili krivično djelo na osnovu obdukcije, nalaza i dokaza.

Tužilaštvo će dokazati da zahvat nije bio hitan, kao i da roditelje djevojčice nisu bili dovoljno informisani o zahvatu, od strane optuženih”, naveli su ranije iz Tužilaštva KS.

Suđenje je prekinuto i pretprošli put, a odgođeno je šest puta, najčešće zbog bolesti nekog od optuženih. Riječ je o slučaju koji je u fokusu bh. javnosti dvije godine.

U novembru 2021. godine Dženi je operisan spušteni očni kapak u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, nakon čega je došlo do komplikacija, dijete je palo u komu, kasnije preminulo.

The post Prekinuto ročište u predmetu “Džena Gadžun”, advokat Suada Rožajca zatražio izuzeće tužioca appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU