PREKOGRANIČNA SURADNJA: 80 000 eura za projekte u Busovači

Značajna finansijska sredstva od 39.500,00 eura, odnosno skoro 80.000 KM su dodijeljena Busovači za projekte Srednje škole „Busovača“, župe sv. Ante Padovanskog i udruge za održivi razvoj „UZOR“, prenosi Hrvatski.ba.

Sredstva su dodijeljena na osnovu Odluke o odabiru projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, u okviru Programa prekogranične saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Škola „Busovača“ je aplicirala sa Muzejem grada Pakraca projekat pod nazivom „Prekogranična saradnja Muzej Grada Pakraca i Srednje škole „Busovača“, za kojeg je Ministarstvo odobrilo 35.000,00 eura.

Župa sv. Ante Padovanskog Busovača i Župa uznesenja BDM Pakrac su zajedno aplicirale projekt pod nazivom „Nastavak prekogranične saradnje župa Pakraca i župe Busovača“, za koji je Ministarstvo dodijelilo 32.379,91 eura.

Udruga za održivi razvoj „UZOR“ je aplicirala sa udrugom mladih „Mladi u Europskoj uniji“ projekt pod nazivom „Suradnjom do EU fondova“, koji je prepoznat od Ministarstva sa 12.040,00 eura.

Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača izražava zahvalnost Vladi RH i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU RH na podršci i prepoznavanju projekata od značaja za zajednicu, posebno za Hrvate u Busovači. Posebna zahvalnost ide Busovljaninu Denisu Reloti koji živi u Pakracu, a čija je pomoć bila ključna pri osmišljavanju i apliciranju projekata.

Izvor: ( centralna.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU