Prelijepa Šejma snimila ilahiju o Bajramu: Miris kahve i baklave mahalom se našom širi…

Zahvaljujući svom umiljatom glasu mlada Gradačanka Šejma Mehić sve više plijeni pažnju ljubitelja ilahija i kasida.

Njen umilni glas milina je slušati, a ovaj put nas je obradovala ilahijom o Bajramu. Ispod videa, koji već ima zavidan broj pregleda na Youtube-u, napisala je:

Hvala dragim džematlijama, rodbini, prijateljima i dječici mojojoj lijepoj! Svako od njih, na poseban način, čini poseban detalj ovog mozaika, za mene do sada posebnog projekta, koji će, nadam se ostati kao duhovni vakuf generacijama koje, i pouka da čuvaju temeljne vrijednosti: vjeru i tradiciju.

Ova divne i nasmijane insane, koje vidite na spotu, nisu nikakvi glumci, niti su imali glumačku ulogu u ovom projektu. Sve se dešavalo spontano, bez dodatnih ponavljanja, tako da, u nekim trenucima znala sam se zapitati: Da li je ovo bajramski hal ili smo na setu za snimanje…

Drugačiji spot zahtijevao je i više brige, obaveza, dodatnog truda, ali elhamdulillah, svaki uloženi atom snage – vrijedio je. Poziv za snimanje spota, rado su svi prihvatili, a iskreno nisam ni sumnjala u njihovu podršku. Posebnost ovih insana ogleda se u tome što su baš jedan džemat, zajednica, koja je u svemu zajedno. Bez imalo pristrasrnosti mogu kazati, oni su personifikacija hadisa, u kome Poslanik, a.s., nam kazuje: Primjer vjernika u njihovoj međusobnoj ljubavi i samilosti je kao primjer tijela, ako oboli jedan organ, ostatak tijela obuzme groznica i nesanica.”
Tako i oni, problem jednog člana je problem svih.

Nadam se da ćemo uspjeti doprijeti do Vaših srca, te kroz kasidu i video-spot donijeti dašak bajramski i podsjetiti na našu viševjekovnu Tradiciju.

Hvala ovim divnim insanima na izdvojenom vremenu, a tako i na strpljenju. Hvala što ste sudjelovali u očuvanju jedne lijepe uspomene nas kao džemata. Hvala mojim roditeljima, sestri i bratu, kojima baš ova uloga nije pala tako jednostavno, ali znam da ovim spotom imam jednu lijepu uspomenu za čitav život.
Hvala hfz. Huseinu i njegovoj hanumi koji su bili dio ovog projekta, a naročito hafizu koji nas uvijek svojom besjedom opomene i oraspoloži.

Hvala Ahmedu Smailbegoviću na velikom strpljenju, na predivnim kadrovima koje je zabiležio i učinio da ovaj spot bude ovakav, meni do sada najljepši! Hvala menadžeru Tariku Omerhodžiću na velikoj pomoći podršci za realizaciju ovog projekta. Hvala posebnom insanu Dževada Ibrahimoviću i njegovoj hanumi Amri koji su uvijek tu uz mene!

BAJRAM

Na avliji šaren ćilim
Na ćilimu sofra aman
A za sofrom ukućani
Jutros nam je došo Bajram

Bajram šerif, Bajram šerif
Bajram mubarek olsun
Srca naša sva su sretna
Allahov se rahmet prosu.

Miris kahve i baklave
Mahalom se našom širi
Sa selamom i bismilom
mu’minska se duša smiri.

Bajram šerif, Bajram šerif
Bajram mubarek olsun
Srca naša sva su sretna
Allahov se rahmet prosu.

Bajram banku djeca traže
Ljube ruke starijima
Tradicija to je naša
Radujmo se Bajramima.

Bajram šerif, Bajram šerif
Bajram mubarek olsun
Srca naša sva su sretna
Allahov se rahmet prosu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU