Premijer Bašić i ministar Kozlić primili Ahmeda Krnjića i trenera Mirzu Pjanića

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić danas je u svom uredu, zajedno s ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahijom Kozlićem, primio našeg najboljeg i najtrofejnijeg kikboksera Ahmeda Krnjića i njegovog trenera iz zeničkog Kluba borilačkih vještina “Isak-Ze” Mirzu Pjanića.

Krnjić je krajem prošlog mjeseca u bugarskoj Varni pobjedom protiv Yukua Uriendala iz Estonije odbranio titulu teškaškog prvaka SENSHI organizacije.

Premijer Bašić je čestitao odbranu titule, rekavši da plejada mladih sportskih talenata i uspješnih boraca, poput Kakanjca Knjića, na ovaj način ponajbolje predstavljaju Zeničko-dobojski kanton i Bosnu i Hercegovinu.

-Vlada prepoznaje dobre rezultate i čini sve da vam bude podrška u karijeri. I ovaj prijem je način da vam se zahvalimo za fantastične rezultate i potvrdimo naše opredjeljenje da nastavimo podržavati razvoj sporta u našem kantonu – rekao je premijer Bašić, najavivši da će Ured premijera odobriti i novčanu nagradu za Krnjića i Pjanića.

Čestitke je uputio i ministar Kozlić, rekavši da resorno ministarstvo nastoji da svake godine poveća budžet za sport, a naročito uspješnim i perspektivnim sportistima osigura stipendije, te da izmjenama kantonalnog Zakona o sportu namjerava uvesti doživotno novčano priznanje za osvajače medalja, tzv. sportsku penziju.

KVB “Isak-Ze” je jedan od najtrofejnijih sportskih klubova u ovom kantonu, koji radi sa oko 120 članova u svim kategorijama. Krnjić i Pjanić su se zahvalili Vladi na kontinuiranoj podršsci, kojom su stvoreni temelji za rad kluba i osvajanje brojnih trofeja.

Osim titule prvaka “SENSHI” organizacije, Krnjić nosi titulu evropskog prvaka WAKO organizacije, a trenutno se priprema za odlazak na prvenstvo u Americi.

Press služba ZDK

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU