Premijer Fadil Novalić proglašen počasnim građaninom Živinica

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić večeras je u Živinicama proglašen počasnim građaninom tog grada, kao prva osoba u njegovoj povijesti koja je dobila to važno priznanje.

Novalić je tom prilikom istaknuo da ga dobijeno priznanje čini posebno zadovoljnim, ali i odgovornim. Naglasio je da je s rukovodećim ljudima iz Živinica jako dobro sarađivao bez obzira iz koje političke opcije oni dolazili.

– Mnogo toga smo zajedno napravili. Riješili smo problem deponija, ali i uredili određene bolničke kapacitete. Grad Živinice stvarno pokazuje poseban privredni kapacitet i razvoj – kazao je federalni premijer Novalić.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković naglasio je za Fenu da je Fadil Novalić prva osoba u povijesti grada Živinice proglašena počasnim građaninom.

Podsjetio je da je nakon 60 godina, kada je Republički parlament tadašnje Republike BiH, 1959. godine donio odluku da Živinice postanu Općina, Dom naroda Federalnog parlamenta donio odluku da Živinice postanu grad.

U tom su gradu, kazao je, cijenili važnost premijera Vlade Federacije BiH koji je u posljednje vrijeme pratio privredni razvoj Općine Živinice.

– Zahvaljujući njegovim uticajima uspjeli smo dobiti određena sredstva za uređenje poslovne zone koja je bila glavni “input” razvoja Živinica. Na osnovu tih ulaganja, danas imamo 50 miliona uloženih sredstava u grad Živinice i 1.300 zaposlenih osoba. Tako da je privredni razvoj Živinica jedan od glavnih razloga zašto prvi put slavimo Dan grada – istaknuo je načelnik Kamenjaković.

(FENA) M.L.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU