Premijer Novalić posjetio Travnik

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić posjetio je danas Općinu Travnik gdje je s načelnikom Kenanom Dautovićem razgovarao o projektima na području općine u koje ulaže Vlada Federacije.

“Pratimo nekoliko važnih projekata u Travniku, jedan od njih je srednjoškolski centar. On se završava i koliko vidimo useljava se već u rujnu. Zajedno sa općinom i kantonom uspjeli smo u tom velikom projektu. Tu je i regionalni projekt Plava voda, a treće imamo i transfere nižim razinama vlasti. Travnik ih posebno dobro koristi za poboljšanje infrastrukture”, rekao je Novalić novinarima.

Dautović je istaknuo kako je posebna pažnja poklonjena radno-poslovnim zonama.

“Ovo je treća posjeta premijera Travniku u godinu i pol dana. Ovo nije predizborna priča, radi se o redovnoj pažnji koju Vlada FBiH posvećuje SBK i općini Travnik. Mi smo premijera upoznali sa napretkom radno-poslovnih zona Bazinica i Polje, a tražili smo i urgenciju za rješavanje radno-poslovne zone u bivšoj vojarni Slimena. To je važno jer pored stvaranja ambijenta i rješavanja problema građana, stvaranje uvjeta za zapošljavanje je naš primarni zadatak u budućnosti”, kazao je Dautović.

drukciji.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU