Petak, 23 travnja, 2021

Premijera filma “Scream For Me Sarajevo” i na BBC-u

Dokumentarni film “Scream For Me Sarajevo” premijeru će imati na BBC-u i to 29. decembra u 21 sat, potvrdio nam je to producent ovoga uspješnog filma koji je odnio mnoštvo nagrada i direktor PrimeTime produkcije Adnan Ćuhara.

“Nekako je sve krenulo ludo od Sarajevo Film Festivala na kojem smo osvojili tri nagrade i najdraža nam je ona od publike, ali i hrpa festivala je nekako mimo svih naših očekivanja bila. Jesmo priželjkivali, ali film je našao svoj put i ide dalje”, kazao nam je Ćuhara.

“Prošle godine u Berlinu, kada smo filmskim radnicima, među kojima su bili i sa BBC-a, prikazali film, oni su se zaljubili u njega i od tada je njihova želja bila da se prikaže Ja sam želio da to bude u decembru kada je godišnjica koncerta, ali su oni rekli da je bolji ovaj datum – 29. decembar – jer je većina Britanaca kući. Očekujemo veliku gledanost filma i svima nam je posebno drago zbog ovoga – nekako je golemo”, dodao je za N1.

Ispričao nam je i da su ekipi ovog filma ljudi sa BBC-a nakon prikazivanja filma “Scream For Me Sarajevo” kazali kako nisu znali da je opsada Sarajeva toliko dugo trajala, kao i da je očito da umjetnost i muzika čine da među ljudima ostane normalan duh i da im je tek nakon odgledanog filma bilo jasno šta su prošli svi stanovnici grada Sarajeva.

- Oglašavanje -

“Osim nagrada koje smo dobili, izuzetna čast nam je da je na našu inicijativu Bruce Dickinson postao počasni građanin Sarajeva i da je ta vijest prenijeta u čitavom svijetu. Šefica PR-a Iron Maidena nam je kazala da je ta vijest bila prva o Iron Maidenu u arapskom svijetu”, rekao nam je.

“Od samog starta između mene, Tarika (redatelja Hodžića) i Jasenka (scenariste Pašića) je dobra energija koja i sad traje, po drugim državama ide film i jako smo sretni zbog toga”, kazao nam je.

Film “Scream for me, Sarajevo” prati dolazak frontmana slavnog benda Iron Maiden Brucea Dickinsona i benda u opkoljeno Sarajevo u decembru 1994. Održali su koncert u Bosanskom kulturnom centru u tajnosti.

Iako pod opsadom, Sarajevo je na tren zaboravilo užase rata.

Bio je to tračak nade i poruka ljudima da neko na njih ipak nije zaboravio. (Izvor: N1)

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO