Premijerno prikazan spot za pjesmu “Vratio sam se živote“

Organizacija “Think pink – Zajedno smo jedno“ obilježila je danas početak kampanje “Vratila sam se živote“, koja je posvećena ženama oboljelim od metastatskog karcinoma dojke, javlja Anadolu Agency (AA).

U Svečanom salonu Gradske Vijećnice Sarajevo premijerno je prikazan i spot za pjesmu “Vratio sam se živote“, jednu od najpopularnijih numera poznatog bosanskohercegovačkog autora Zlatana Fazlića Fazle koju je svojevremeno izvodio legendarni Kemal Monteno, a ovog puta je u aranžmanu Dine Šukala pjevaju Nermin Puškar, Džejla Ramović, Magdalena Bogić, Berin Buturović, Marija Šestić i Josip Palameta.

Regionalna direktorica Organizacije “Think pink – Zajedno smo jedno“ Nela Hasić istakla je da se radi o kampanji na temu o kojoj u prošlosti nije razgovarano, iako se ta organizacija karcinomom dojke bavi već 18 godina.

Organizacija “Think Pink – Zajedno smo jedno“ je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena. Organizacija je nastala kao rezultat zajedničke saradnje između JDC i Susan G. Komen 2004., koja podrazumijeva niz različitih aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti o karcinomu dojke i promocije zdravlja svake žene bez obzira na finansijsku situaciju, nacionalnu pripadnost ili obrazovanje. U januaru 2017. godine program prerasta u nacionalno bosansko – hercegovačko udruženje “Think Pink – Zajedno smo jedno“.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU