Preminula 21-godišnja nogometašica tuzlanske Slobode

Nogometašica Slobode Edina Serhatlić preminula je u 21. godini, potvrdio je tuzlanski nogometni klub na svojim zvaničnim stranicama.

Tužna informacija potresla je sve u tuzlanskom klubu, a povodom ovog tragičnog događaja oglasio se i predsjednik Slobode Elmir Šećerbegović.

“Ova vijest nas je šokirala i iznenadila. Svi u klubu smo jedna velika porodica i prerani Edinin odlazak nas je mnogo rastužio. Porodici Serhatlić upućujem izraze najdubljeg saučešća. Uz vas smo u ovim teškim trenucima”, rekao je Šećerbegović.

Edina je bila omiljena među djevojkama u crveno-crnom.

“S tugom možemo izjaviti da smo izgubili dobru, vaspitanu djevojku koja je svaki dan živjela Slobodu i bila ponosna što je nosila grb kluba. Igračica koja je Slobodu i naš tim nosila u srcu, na svakom treningu, svakoj utakmici. Hvala ti Serhi za sve”, rekao je trener ženske selekcije Armin Mujezinović koji nije krio tugu.

“Sjećam se kada me je pitala da počne dolaziti na treninge mlađih uzrasta kako bi napredovala i bila što bolja. I taman kad se posvetila nogometu, razboljela se. Serhi naša dobrica, uvijek spremna pomoći i uvijek raspoložena za trening. Uvijek ću pamtiti tvoju radost nakon postignutog gola. Zauvijek ćeš biti u našim srcima i uvijek ćemo te se rado prisjećati. Naša svaka naredna utakmica biti će za tebe”, poručila je kapitenka ženske selekcije Merima Aljić.

Inače, Edina Serhatlić rođena je 6. jula 2000. godine u Tuzli.

“Fudbalski klub Sloboda ovom prilikom porodici Serhatlić i prijateljima upućuje iskrene izraze saučešća. Uz vas smo u ovim teškim trenucima”, istakli su iz Slobode.

IZVOR: Klix.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU