10 C
Sarajevo
Subota, 21 svibnja, 2022

  Preraspodjela sredstava za realizaciju projekata putne infrastrukture TK

  Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Izmjenu plana građevinskih radova JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona. Izvršena je preraspodjela sredstava koja će biti usmjerena za realizaciju projekata za koja nedostaju finansijska sredstva i redovno održavanje puteva.Direkcija je donijela odluku o izvršenju pregleda dosadašnjih radova kako bi se utvrdilo da li postoje radovi koji neće biti završeni do kraja građevinske sezone.

  Utvrđeno je da postoje određeni radovi koji neće biti završeni, ali je v.d. direktora Direkcije Amir Jahić kazao da su pronašli i predvidjeli putne pravce za koje smatraju da imaju građevinsku dozvolu, riješeni imovinski pravni odnosi, i da radovi mogu biti realizovani tokom ove godine.Izvršena je i preraspodjela oko 1.800.000 KM od čega je 260.000 KM predviđeno za implementaciju postojećih projekata za koje nedostaju finansijska sredstva.

  Drugi dio, od oko 800.000 KM, predviđen je za redovno održavanje puteva, a Jahić naglašava i značaj dionice puta koji povezuje Tuzlu i Čelić.– Tokom ove godine je urađeno 1.500 metara nove regionalne ceste, ugovoreno je 1.000 metara, a ostalo je 750 metara pod makadamom, a sredstva su za to predviđena. Tako bi komunikacija između grada Tuzle i općine Čelić bila potpuno asfaltirana – naveo je Jahić.

  Najavljena je nova izmjena plana kružne raskrsnice u Živinicama, a kao razlog u Direkciji navode nedostatak finansijskih sredstava koja su trebala biti predviđena postojećim planom.– Nadamo se da ćemo vrlo brzo dobiti saglasnost ministarstva i Vlade s obzirom na to da je već prošlo upravni odbor i da je data saglasnost za izmjenu – istakao je Jahić.Za izgradnju pomenute kružne raskrsnice nedostaje još oko 80.000 KM, navode u Direkciji regionalnih cesta TK.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  MOŽDA VAS ZANIMA