28.8 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Prezentacija proizvodnje kornišona u Bugojnu

Prezentacija proizvodnje kornišona na teritoriji općine Bugojno bit će održana 10. decembra, u organizaciji njemačke kompanije “Carl Kuehne” čije je sjedište u Kozarskoj Dubici.

– Poljoprivrednici će biti upoznati s razvojnim perspektivama te proizvodnje i uvjetima potpisivanja kooperantskih ugovora za 2020. – kazao je predstavnik ove kompanije Anel Brčić.

Riječ je, dodaje, o kompaniji koja je tokom proteklih nekoliko godina ostvarila značajne rezultate u proizvodnji ove vrste krastavca i spiralne paprike na poljoprivrednim imanjima u Bosni i Hercegovini.

– Postoji veliki interes ljudi da uđu u naš program proizvodnje pomenutih poljoprivrednih kultura. Posebno zanimanje pokazali su uzgajivači koji su, nakon problema s otkupnom cijenom maline, iskorijenili svoje malinjake i pripremili ih za neku drugu proizvodnju – istaknuo je.

Vjeruje kako će broj onih koji će se opredijeliti za saradnju s kompanijom “Carl Kuehne” biti još veći nakon najavljene prezentacije.

– U Bugojnu imamo 36 kooperanata, a oni su se u prošloj sezoni uglavnom bavili proizvodnjom paprike. Interesantno je da smo startali s dva kooperanta, tako da je vidan napredak koji smo postigli na ovom području u 2019. – zaključio je Brčić.

  Tučić: Umjetnost je potpuno drugačija kad djela nastaju iz duše

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU