12.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Prijavite se na SBF Start-up Challenge, uspjeti se može i u Bosni i Hercegovini

Žiri takmičenja u poslovnim idejama kojeg zajednički realiziraju Bosna Bank International (BBI) i Hayat TV u suradnji sa partnerima ocijenio je da je biznis ideja Bakira Pepelara i Naime Hozić predstavljena u drugoj emisiji najbolja. „Malac Genijalac“ je škola mentalne aritmetike, u kojoj se bez korištenja olovke, papira, kalkulatora ili bilo kojeg drugog pomagala povećava i poboljšava sposobnost računanja te koncentracija djece od 4 do 12 godina.

„Moj životni cilj je ostati u Bosni i Hercegovini i pokrenuti biznis. Pobjedom na takmičenju SBF Start-up Challenge moji snovi se ostvaraju, jer sada mogu pokrenuti vlastitu školu mentalne aritmetike „Malac Genijalac“ i iskoristiti svoja znanja da se samozaposlim. Želio bih da svojim ličnim primjerom pokažem da i u našoj zemlji postoje mogućnosti za uspjeh. Ako budem inspiracija samo za jednog čovjeka da pokrene vlastiti biznis i ostane ovdje moja misija će biti ispunjena“, kaže 22-godišnji Bakir Pepelar, profesor razredne nastave iz Novog Šehera kod Maglaja, čiji je projekat pobjedio u drugoj emisiji druge sezone TV takmičenja Sarajevo Business Forum (SBF) Start-up Challenge. U njegovom timu je i Naima Hozić iz Bugojna, diplomirana ekonomistica, a emisiju možete pogledati na YouTube kanalu Hayat TV.

  Desni bek Miloš Lojančić veliko pojačanje RK Vogošća

„Školu planiram otvoriti u Tešnju jer je to grad u kojem postoji veliki ekonomski potencijal. Ispunjava me rad sa djecom, a ovo je jedinstvena prilika da uradim nešto korisno za društvo u kojem živim“ govori Pepelar, dodajući kako mu je nastup na SBF Start-up Challenge dao dodatno samopouzdanje i vjeru da projekat može uspjeti. Sretan je jer je dobio i priliku da se predstavi na 11. Sarajevo Business Forumu (SBF) 2020 koji će se od 8. do 10. aprila održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nagradni fond za pobjednika u svakoj od emisija druge sezone TV takmičenja SBF Start-Up Challenge čine novčana nagrada u vrijednosti 10.000 KM koju zajednički obezbjeđuju Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i kompanija Mastercard, reklamne i PR usluge u vrijednosti 10.000 KM koje obezbjeđuje Hayat TV, refundacija troškova registracije i nabavke opreme u vrijednosti 5.000 KM od Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji se implementira uz podršku Vlade Švicarske, zatim reklamne i PR usluge u vrijednosti 3.000 KM koje obezbjeđuje RSG Media Group.

Mentorske usluge u vrijednosti 3.000,00 KM i besplatna podrška unutar LONAC.pro zajednice, posebno u dijelu brzih biznis pitanja i odgovora, za sve kandidate, obezbjeđuje Fondacija Mozaik, a za one biznise koji imaju jaku društvenu komponentu Fondacija Mozaik može ponuditi investiciju u iznosu do 40.000 KM i dodatnih 20.000 KM u mentorskim uslugama. Dodatni reklamni prostor u vrijednosti 2.000 KM obezbjeđuje Studomat.ba.

  Ulazak u prometnu zajednicu BiH približava EU

Projekat takmičenja mladih u poslovnim idejama nastavlja se i u narednom periodu, a svi zainteresovani prijave za treću emisiju mogu poslati do 15. decembra 2019., dok će prijave za četvrtu i petu emisiju biti otvorene do 15. januara, odnosno 15. februara 2020. godine.

Prijave je potrebno poslati na e-mail: [email protected]sarajevobusinessforum.com, a poziv i obrasci dostupni su na web stranici https://bbi.ba.

prijavite se na sbf start-up challenge, uspjeti se može i u bosni i hercegovini

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU