Prije 15 godina ovako je izgledala najskuplja momčad svijeta: Bez Messija, Ronalda…

Iz današnje perspektive nevjerojatno zvuči podatak da su njih 11-orica zajedno vrijedili tek nešto iznad 400 miliona eura.

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo toliko dugo dominiraju svjetskim nogometom da već godinama je nemoguće da barem jedan od njih ne bude, a najčešće obojica jesu, na vrhu liste najskupljih igrača.

Ako ste se ikad zapitali koja je to posljednja godina u kojoj ni Argentinca ni Portugalca nije bilo među najvrijednijim nogometašima svijeta, tačan odgovor glasi: “2005.”

Čini se kao daleka prošlost, jer Messi je te godine tek postao punoljetan, a Ronaldo je navršio 20.

Bila je to godina u kojoj je Ligu prvaka osvojio Liverpool u onom mitskom finalu i “povratku iz mrtvih” protiv Milana u Istanbulu. Prvak Engleske bio je Chelsea sa Joseom Mourinhom, prvak Španije Barcelona, a prvak Italije Juventus. U ostalim ligama petice naslove su osvojili Bayern i Lyon.

Paklena ekipa u formaciji 3-4-3

Transfermarkt, web-stranica specijalizovana za tržišne vrijednosti nogometaša, u formaciji 3-4-3 složio je najskuplju momčad te 2005. godine.

Na golu je Gianluigi Buffon, a dvojica od obrambenog trojca su Talijani: Gianluca Zambrotta i Alessandro Nesta. Lijevi stoper u ovoj postavci je Rio Ferdinand.

Spektakularni vezni red sačinjavaju Patrick Vieira kao defenzivni veznjak, dva Michaela u ulozi centralnih veznih – Ballack i Essien – te Ronaldinho na poziciji fantaziste.

Ako vezni red možemo nazvati spektakularnim, onda ne postoji pridjev za opisati napadački trozubac. S lijeva na desno: Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy i Andrij Ševčenko.

Momčad od koje boli glava…

prije 15 godina ovako je izgledala najskuplja momčad svijeta: bez messija, ronalda…
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU