PRILIKA ZA POSAO / ArcelorMittal Zenica raspisuje konkurs za Šefa obezbjeđenja

Izaberite karijeru u najvećem izvozniku i svjetskom br. 1 proizvođaču čelika.
Ne može svako reći da njegov posao uključuje transformaciju svijeta, ali Vi možete.
U ArcelorMittalu pronalazimo sve održivije načine izrade čelika koji se koristi za
izgradnju gradova i cesta širom svijeta. Za Vas je to prilika da radite sa najnovijom
tehnologijom, pokrečući inovacije koje će promijeniti način života na koji ljudi žive
na bolje. Budite dio tima ArcelorMittal Zenica i prijavite se na otvorenu poziciju putem stranice zenica.arcelormittal.com

Šef obezbjeđenja odgovara direktno Generalnom direktoru kompanije ArcelorMital Zenica te će kreirati holistički program fizičke sigurnosti sa ciljem obezbjeđenja sigurnosti svih ljudi, imovine, mjesta, intelektualnog vlasništva, poslovnih aktivnosti i zaštite reputacije brenda, vezanih za operacije kompanije ArcelorMital Zenica kao i njeno šire poslovanje.

Potrebno iskustvo i vještine

 1. Idealan kandidat će posjedovati iskustvo rada u industrijskom obezbjeđenju, lokalnoj policiji, vojsci i/ili rad u korporativnim sistemima.
  2. Iskustvo u poduzimanju osjetljivih radnji, prijetnji i procjene rizika u različitim okruženjima (industrijska, rudarska, uredska i sl.) te sposobnost prezentiranje podatke na jasan, sažet i sistematičan način.
  3. Dokazana sposobnost za razvijanje i provedbu sveobuhvatnih i inovativnih sigurnosnih mjera za ublažavanje rizika na temelju procjene preporuka i / ili planova za obradu rizika.
  4. Odlično radno znanje o integralnim tehničkim sigurnosnim sistemima i njihovim sastavnim dijelovima (npr. AACS, CCTV (uključujući analitiku), IDS, pasivni / aktivni IR, biometrijski sistem itd.)
  5. Demonstrirajuće iskustvo u razvoju, provođenju i održavanju sigurnosne politike, procedura i planova usklađenih sa najboljim praksama unutarnje/vanjske sigurnosti.
  6. Opsežno iskustvo u rukovođenju uz izuzetno dobro razvijanje odnosa sa unutarnjim i vanjskim interesnim grupama, na temelju povjerenja.
  7. Idealno je 5 do 10 godina iskustva u naprednom upravljanju sigurnosnim programima, uključujući najmanje 1 do 2 godine iskustva u ulozi nadzornog ili višeg sigurnosnog menadžmenta.
  9. Neophodno je prethodno iskustvo rada u Bosni i Hercegovini, dok bi rad u industriji čelika i rudarstvu bio krajnje poželjan.
  10. Poznavanje BH carinskih i pravnih procesa.
  11. Osnovni ili srednji nivo poznavanja Microsoft office (Word, Excel, PowerPoint, itd.).
  12.Kandidat treba da tečno govori BHS ili slične jezike.Organizacijski odnosi u poduzeću (neophodna suradnja radi postizanja sigurnosnih ciljeva)
  • Upravni odbor za bezbjednost
  • Komitet za Zdravlje i zaštitu na radu
  • Tim za upravljanje kriznim i hitnim situacijama
  • Tim za komunikacije
  • Odjel za suradnju sa državnim institucijama

Potrebno obrazovanje
• Prednost će imati diploma ili profesionalni certifikat vezan za discipline kao što su upravljanje obezbjeđenjem i rizicima. Alternativno, opsežno iskustvo u sektoru obezbjeđenja je prihvatljivo.

KONKURS OTVOREN DO: 17. 10. 2019.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU