Primopredaja novog rovokopača za potrebe KJKP “Vodovod i kanalizacija”

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo nabavilo je rovokopač – utovarivač sa pneumatskim čekićem, a primopredaji ove savremene radne mašine prisustvovali su ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak, direktor VIK-a Rusmir Salić i izvršni direktor za investicije i razvoj VIK-a, Nermin Kapidžija.

Vrijednost nabavljenog vozila iznosi 170.000 KM, odnosno 198.900 s PDV-om, a kako je rekao direktor Salić vozilo će se koristiti uglavnom za potrebe Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata prilikom popravke kvarova, rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže.

Resorni ministar Bošnjak kazao je da mu je drago da prisustvuje primopredaji nove opreme u cilju poboljšanja uslova rada u Preduzeću “Vodovod i kanalizacija”.

“Ovo samo govori da smo Vlada Kantona Sarajevo i ja kao resorni ministar opredijeljeni za poboljšanje uslova rada svih komunalnih preduzeća. Poboljšanjem uslova rada poboljšat će se i usluga koju naša komunalna preduzeća pružaju prema našim građanima i vjerujem da ćemo u sinergiji tih pozitivnih stvari doći do boljih i kvalitetnijih budućih i rješenja i uslova u kojima ćemo svi biti zadovoljni”, kazao je ministar Bošnjak.

Izvor: Vlada KS

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU