6.5 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Pripreme za protupožarnu sezonu u ZHŽ

U sklopu priprema za protupožarnu sezonu Šumsko-gospodarsko društvo Zapadnohercegovačke županiji (ZHŽ) nabavilo je četiri visokotlačne pumpe.

Riječ je o pumpama Oertzen HDL 200 sa spremnicima kapaciteta 300 litara vode, čeličnim okvirom s gumenim oblogom koji štiti od oštećenja te regulatorom broja okretaja na pumpi. Pumpe imaju i benzinski motor jačine 13 konjskih snaga s mogućnošću pregleda tlaka ulja u motoru.

Direktor Šumsko-gospodarskog društva Ante Begić predstavio je novu opremu članovima Uprave Civilne zaštite ZHŽ-a, istaknuvši kako će pumpe dobro doći za predstojeću protupožarnu sezonu, posebice na šumovitom planinskim područjima Županije.

Nedavno je i Civilna zaštita ZHŽ-a istaknula kako je cilj smanjiti broj požara u zapadnoj Hercegovini tijekom ljetne sezone. Ravnatelj Uprave Civilne zaštite ZHŽ-a Drago Martinović kazao je tada Feni kako je ova županija jedna od boljih u FBiH kad su u pitanju protupožarne mjere, a najavljeno je i kako će općina Posušje tijekom ljetnih mjeseci zaposliti nekoliko novih vatrogasaca koji će djelovati kao pričuvna snaga u slučaju požara.

(FENA)

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima