Pripremite se za turbulentan period – Retrogradni Neptun stiže 2. jula i donosi potpuni haos.

U periodu od 2. jula do 7. decembra, Neptun putuje retrogradno, što poziva na otkrivanje više istine. Iluzije, ideje, snovi i želje koje su možda postojale više neće biti tako prisutne ili usklađene s našim trenutnim putem.

Neptun u retrogradnom ciklusu Riba 2024. godine
Za dublje uranjanje u retrogradni ciklus Neptuna, treba se podsjetiti na dešavanja od decembra 2023. godine (ili čak od aprila 2011.), posebno kada je riječ o oblastima poput kreativnosti, snova, iluzija, intuicije i potencijalnih obmana.

U ovom retrogradnom periodu, događaji iz tog vremena mogu postati važniji ili ćemo dobiti više informacija i odgovora. Retrogradni Neptun nosi suptilnu energiju, tako da ponekad nije lako razumjeti šta se zapravo dešava.

Kreativni blokovi i duhovno putovanje
Kao planeta kreativnosti, mašte i snova, retrogradni Neptun može ponekad izazvati kreativne blokade kako bi se ponovo definisala naša kreativna vizija. Iako se možemo osjećati blokirano kada je riječ o kreativnim projektima na kojima radimo, kada Neptun promijeni smjer, vjerovatno ćemo doživjeti novi talas kreativnih inspiracija i ideja koje će podići naš rad na viši nivo. Ukoliko osjećate da ste blokirani u kreativnom procesu, možda je vrijeme da se odmorite od tih projekata i više se fokusirate na organizaciju. Ponekad nam je potrebna lista zadataka i planiranje kako bismo unaprijedili naše kreativne procese, a ovo je idealno vrijeme za to.

Neptun je planeta duhovnosti, pa dok putuje retrogradno, možemo se naći u situaciji da preispitujemo svoja duhovna uvjerenja i ideje o istini. Možemo se okrenuti različitim ideologijama ili pristupima postojanju. Ukoliko smo dosad izbjegavali duhovne teme u životu, retrogradni Neptun može iznijeti te probleme na površinu kako bismo se s njima suočili.

Tri horoskopska znaka će osjetiti ovaj retrogradni period intenzivnije.

Iako će svi osjetiti suptilnu energiju tokom cijelog perioda, određeni horoskopski znakovi će jasnije osjetiti uticaj retrogradnog Neptuna.

Blizanci

Za Blizance, Neptunov retrogradni period će biti vrijeme za preispitivanje socijalnih odnosa i vještina komunikacije. Mogu se suočiti s nesporazumima i nedorečenostima u interakcijama s drugima.

Biće ih podstaknuto da razmotre iskrenost svojih riječi i namjera, te da se fokusiraju na autentičnost. Kreativnost može biti blokirana, ali će biti prilika za istraživanje novih ideja i revitalizaciju starih projekata. Takođe, suočiće se s pitanjima duhovnosti i tražiti dublje značenje u svakodnevnim situacijama.

Djevica

Device će osjetiti uticaj retrogradnog Neptuna u oblastima povezanim s svakodnevnim rutinama, zdravljem i služenjem drugima. Ovaj ciklus može donijeti zbunjenost u vezi s ličnim ciljevima i svrhom.

Djevice će biti pozvane da preispitaju svoje navike i radne metode, te da pronađu balans između praktičnosti i duhovnosti. Ovo je vrijeme kada će otkriti skrivene talente ili interesovanje za kreativne projekte koje su ranije zanemarivale. Takođe, period može povećati osjetljivost na emocionalne potrebe i podstaknuti ih na dublje emocionalno iscjeljenje.

Ribe

Znaku Ribe, kojim vlada Neptun, ovaj retrogradni period će djelovati duboko i lično. Može potaknuti introspekciju i osjećaj nostalgije. Suočiće se s prošlim iluzijama i shvatiti da su njihovi snovi izgrađeni na temeljima koje treba ponovno procijeniti.

Ovo je vrijeme za čišćenje vizija i usklađivanje sa istinskom istinom. Blokade u kreativnosti mogu se javiti, ali Ribe mogu prevazići te izazove kroz fokus na duhovnu praksu i samopromišljanje. Ovaj period donosi bolje razumijevanje vlastitih emocija i potrebu za emocionalnim iscjeljenjem, piše Sensa.hr.

BONUS VIDEO:

Članak SPREMITE SE ZA BURAN PERIOD Retrogradni Neptun stiže 2. jula i donosi totalni haos prvo se pojavio na Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU