PROBAJTE VEĆ SUTRA Savjeti kako da vam ponedjeljak postane omiljeni dan u sedmici

Najgori dan u nedjelji mnogima je ponedjeljak, a razloga za to je mnogo. Povratak na posao, početak nove sedmice, nove radne obaveze, zadaci, itd. Mogli bismo nabrajati unedogled. Ipak, ponedjeljak uopše ne mora biti grozan, a sve, zavisi od vas samih.

Započnite u laganom ritmu

Iako mnogi savjetuju da prvo treba uraditi one najteže zadatke, probajte suprotno. S obzirom na to da je ponedjeljak već dovoljno težak sam po sebi, ostavite one najteže zadatke za ostatak nedjelje ili barem za popodnevne sate. Ponedjeljkom ujutro radite nešto zabavnije, jednostavnije zadatke koje takođe treba napraviti, a neće vas preopteretiti.

Pronađite nešto čemu ćete se radovati

Kako biste se više radovali ponedjeljku, učinite nešto što će vas usrećiti. Na primjer, obećajte sami sebi da kasnije idete u kupovinu ili idite u parfimeriju ili na pauzi za ručak pojedite kolač u svojoj omiljenoj poslastičarnici. Na taj način “preživećete” ponedjeljak mnogo lakše.

Promijenite svoju rutinu

Da bi vam ponedjeljak bio manje dosadan, nemojte dozvoliti da vam svaki dan bude isti. U svaki svoj radni dan uvedite nešto novo ili drugačije.

Nedjelju iskoristite maksimalno

Da bi ponedjeljak bio dobar, takođe je važno i na koji ste način proveli prethodni dan. Dakle, nedjelju iskoristite do maksimuma. Uživajte, odmorite se i relaksirajte, priuštite sebi kupku ili provedite dan u prirodi. Nedjelju veče iskoristite kako bi se pripremili za novu radnu sedmicu pripremite odjeću za ponedjeljak, sastavite listu zadataka, itd.

Budite sami sebi na prvom mjestu

Posljednja, ali nikako ne i manje bitna stvar je da bi sami sebi trebalo da budete na prvom mjestu, i to ne samo ponedjeljkom. Ali vrijeme ponedjeljkom kad dođete kući s posla posebno posvetite samo sebi. Priuštite sebi kupku, pogledajte svoj omiljeni film ili idite na masažu.

Pronađite zanimljive aktivnosti i načine na koje ćete provoditi svoje vrijeme kroz nedjelju, a koji se ne odnose samo na stvari vezane uz posao. Tu i tamo priuštite sebi spa tretman, posjetite frizera, idite s dragom osobom u bioskop…aktivnosti je bezbroj, samo morate izdvojiti vrijeme za stvari koje vas ispunjavaju i čine srećnijom te ujedno i boljom osobom.

BONUS VIDEO:

PROBAJTE VEĆ SUTRA Savjeti kako da vam ponedjeljak postane omiljeni dan u sedmici appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU