PROBUDITE STRAST I PREPUSTITE SE ČULIMA 5 zlatnih savjeta za se*s koji se nikad ne zaboravlja

Tantra nas uči da seks nije samo metoda postizanja fizičkog zadovoljstva nego mogućnost da pozitivnu seksualnu energiju kreativno iskoristimo i u drugim područjima života.

Tokom se*sualnog odnosa nalazimo se u intenzivnom stanju svijesti i podsvjesne koncentracije, a uz pomoć tantričkih rituala taj fokus i koncentraciju možemo prenijeti na ostatak svog života. Tantrički seks funkcioniše po principu osnaživanja se*sualne energije, stimulacije i kontrole, a ova kombinacija dovodi do maksimalnog fizičkog, ali i duhovnog zadovoljstva.

1. Pripremite prostor u kojem ćete voditi ljubav. Okružite se s puno ugodnih jastuka i mekane posteljine. Ukrasite prostor svijećama bez mirisa i neka one budu jedini izvor svjetla. Tantrički se*s u pravilu traje dugo, stoga možete pripremiti i malo osvježenje. Boca vode i narezano voće dat će vam potrebnu energiju, ali slobodno se možete osvježiti s hranom i pićem po vlastitoj želji.

2. Pripremite sebe – fizički, psihički i emocionalno. Iskustvu vođenja ljubavi pristupite otvorenog uma i srca, bez ustručavanja i srama, sa znatiželjom i zaigranošću. Možete se otuširati ili okupati sami ili s partnerom, ali pritom se suzdržavajte od dodira se*sualne prirode. Neka to bude prilika da se maksimalno opustite prije vođenja ljubavi.

LJUBAVNIK KAKVOG SVI ŽELE Ovaj znak zodijaka je ubjedljivo najbolji u seksu

3. Riješite se fizičke napetosti. Sjednite u udobni pripremljeni kutak za vođenje ljubavi, nasuprot partneru. Oboje se rastegnite kako biste se riješili napetosti u tijelu.

4. Zauzmite pozu. „Yab Yum“ tradicionalna je tantrička poza, vrlo intimna i pruža osjećaj bliskosti. Muškarac sjedi prekriženih nogu, a žena sjeda u njegovo krilo i obuhvaća ga svojim nogama. Na početku prakticiranja tantričkog se*sa u ovoj fazi možete osjećati veliko uzbuđenje zbog blizine vaše i partnerove intimne zone, ali nemojte se tome prepustiti, nego nastavite s pripremom.

5. Uspostavite neprekidan kontakt očima. Isprva ćete se osjećati neugodno jer bez obzira na intimnosti koje dijelimo, nismo skloni ovakvim „eksperimentima“. Ne postoji vremensko ograničenje za ovu fazu, stoga se gledajte u oči dokle god vam ne postane ugodno. Upravo je to nivo povezanosti koju morate postići za maksimalno zadovoljstvo, a kontakt očima ne prekidajte tijekom svih rituala i tokom vođenja ljubavi.

BONUS VIDEO:

The post PROBUDITE STRAST I PREPUSTITE SE ČULIMA 5 zlatnih savjeta za se*s koji se nikad ne zaboravlja appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU