Pročitajte status imama iz Bugojna o kojem priča cijeli region: Ko snosi odgovornost za ono što se desava u Sandžaku

Na posljednje dešavanja u Sandžaku koja su izazvana zbog širenja pandemije koronavirusa, reagirao je i bugojanski imam Semir Imamović.

On je na svom Facebook profilu napisao:

– Na fonu mog jučerašnjeg komentara u kojem sam uputio generalnu sugestiju ljudima sa islamskim znanjem da ne govore o onome što nije njihova uža struka, a posebno o pitanjima koja nikako ne poznaju, jer to može imati katastrofalne posljedice (primjer je ismijavanje covid-19), i pronalaženja neke naše braće iz Sandžaka u tome, želim jasno i nedvosmisleno poručiti mojoj braći iz Sandžaka da ih izuzetno volim i cijenim, volim i cijenim i njihovu gorljivost za istinom i dobrom, dinom i toprakom, volim njihovu hrabrost i odvažnost, spremnost da kažu riječ istine i da je se drže, ali ono što me pogađa jeste da svaki suprotan stav ili savjet, odavde iz Bosne, doživljavate kao neprijateljstvo.

Ja nisam niti ću ikada biti vaš niti ičiji neprijatelj, podržat ću vas koliko god mogu, branit ću vaše interese, ali dozvolite mi da imam svoj stav, da kažem slobodno ono što mislim, da nikoga ne slijedim bezpogovorno (Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nije tako odgajao svoje ashabe, a on je bez sumnje najviši autoritet kod muslimana), a to znajte, nikada neće biti na vašu štetu.

I mi smo ovdje, kao i vi tamo, na braniku topraka, vjere, časti i dostojanstva. I mi se ovdje borimo za goli opstanak. I mi imamo svoja razilaženja i nerazumijevanja. Pomozimo jedni drugima da dođemo do najboljih ili najmanje loših riješenja. A to možemo samo iskrenim i otvorenim razgovorom, savjetom i dobronamjernom kritikom. Neka nam je Uzvišeni svima na pomoći – napisao je Imamović na Facebooku.

Na fonu mog jučerašnjeg komentara u kojem sam uputio generalnu sugestiju ljudima sa islamskim znanjem da ne govore o…

Posted by Imamović Semir on Srijeda, 1. July 2020.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU