PROCURILO U JAVNOST Sve je manje vjerovatno da će Mask preuzeti Tviter?

Maskov tim zaključio je, naime, da se Tviterove brojke o spam nalozima ne mogu provjeriti, prenosi Investitor.

SEEbiz prenosi da su zbog toga navodno prestali da razgovaraju o finansiranju ugovora vrijednog 44 milijarde dolara. Ljudi koji su progovorili o ovim optužbama učinili su to u tajnosti zbog osjetljivosti cijele situacije.

Razgovori s investitorima su posljednjih nedjelja “zahladneli”, jer je Maskov tim izrazio sumnju u nedavne podatke koje im je dostavio Tviter, navodi Vašington Post

Maskov tim sumnja u vjerodostojnost brojki kada je riječ o lažnim nalozima na Tviteru. Nakon toga očekuje se preduzimanje drastičnijih mjera, ističe upućeni izvor. Ako Mask odustane od prethodno postignutog dogovora, to bi moglo izazvati ozbiljnu pravnu bitku.

Uslovi ugovora kažu da Mask mora da plati milijardu dolara za raskid dogovora, ali pravni stručnjaci kažu da bi Tviter mogao da pokuša da prisili Maska na kupovinu ako se njegov razlog odustajanja ne bazira na osnovnom poslovanju kompanije. Kada je dao ponudu u aprilu, Mask se odrekao prava da pobliže pogleda finansije Tvitera.

Portparol Tvitera, Trenton Kenedi, odbio je da komentariše razvoj događaja. Ni Mask nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Mask je početkom ove godine uzdrmao svet društvenih medija svojom ponudom za privatnu kompaniju, tvrdeći da će moći da razvije Tviter i učini ga otvorenijim i, po njegovom mišljenju, politički neutralnim.

Rekao je i da će bivšeg predsednika Donalda Trampa vratiti na ovu društvenu mrežu i naveo da je dosadašnja praksa Tvitera suprotna slobodi govora.

Maskov entuzijazam za postizanjem dogovora pod znakom je pitanja najmanje od maja, kada je rekao da je dogovor “na čekanju” dok ne utvrdi da li je Tviterova tvrdnja da je manje od 5 posto naloga botovi ili spam tačna.

Optužio je Tviter za uskraćivanje informacija, dok je kompanija saopštila da je djelovala u dobroj vjeri i dala sve što su uslovi ugovora od nje tražili.

PROCURILO U JAVNOST Sve je manje vjerovatno da će Mask preuzeti Tviter? appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU