6 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Prodana imovina Konfekcije Borac Travnik

U postupku prinudne naplate Kantonalni porezni ured Novi Travnik izvršio je prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika dužnika Konfekcija “Borac” d.d. Travnik, u ukupnom iznosu 187.112,00 KM, zbog naplate dužnih javnih prihoda. Prodata su dva poslovna objekta i zemljište, piše n1.

Finansijska sredstava koja su ostvarena od javne prodaje zaplijenjene imovine uplaćena su za izmirenje dužnih obaveza poreznog obveznika po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Porezna uprava Federacije BiH poduzima sve mjere i radnje da se naplate dužne obaveze po osnovu javnih prihoda. Zaplijena imovine i prodaja zaplijenjene imovine je krajnja mjera koja se poduzima u postupku naplate dužnih javnih prihoda. Međutim, zaplijenjena imovina se veoma teško prodaje, jer za kupovinu iste uglavnom nema zainteresiranih kupaca.

Ukoliko se i pojave, zainteresirani kupci nastoje kupiti imovinu po znatno nižoj cijeni od procijenjene vrijednosti. Razlog za to je ekonomska kriza, zbog koje je smanjena kupovna moć pravnih lica, poduzetnika i građana, ali i solidarnost poreznih obveznika koji ne žele da kupuju zaplijenjenu imovinu, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima