Produžen rok za javni poziv za prijem UN volontera/ke u zajednici u oblasti angažmana mladih za područje Općine Vitez

Objavljujemo da je produžen rok za javni poziv za prijem UN volontera/ke u zajednici u oblasti angažmana mladih za područje Općine Vitez.
 
Poziv je prethodno objavljen u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), uz financijsku podršku Europske unije. Podsjećamo da je javni poziv upućen mladim osobama uzrasta od 18 do navršenih 30 godina koje su nastanjene na području Općine Vitez, a koje ispunjavaju uslove navedene u oglasu. Novi rok za prijavu je 09.09.2022. godine, a prijave sa potrebnom dokumentacijom je neophodno poslati na registry.ba@undp.org
 
Odabrani/a UN volonter/ka će raditi u prostorijama gradske uprave sa dodijeljenom osobom, pružajući podršku u jačanju odnosa sa organizacijama civilnog društva (OCD), građanskim/omladinskim udruženjima, kao i ReLOaD2 projektu u realizaciji aktivnosti na nivou općine. Mladim entuzijastima će ovom prilikom biti omogućeno da se uključe u rad lokalne institucije, angažmanom preko Volontera Ujedinjenih nacija (UNV) za pripravništvo/praktičan rad u trajanju od šest mjeseci, uz odgovarajuću naknadu za životne troškove. Osim toga, odabrani/a UN volonter/ka će tokom trajanja ugovora biti u obavezi da tokom radnog vremena pohađa certificirane obuke: administrativni poslovi, osnove računarstva i razvoj „mekih“ vještina (eng. soft skills). Volonter/ka će po završetku dobiti potvrdu o završenoj praksi/pripravništvu u svrhu kreiranja boljih šansi za zapošljavanje.  
 
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

www.radiovitez.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU