1.6 C
Sarajevo
Utorak, 29 studenoga, 2022

Produžen rok za javni poziv za prijem UN volontera/ke u zajednici u oblasti angažmana mladih za područje Općine Vitez

Objavljujemo da je produžen rok za javni poziv za prijem UN volontera/ke u zajednici u oblasti angažmana mladih za područje Općine Vitez.
 
Poziv je prethodno objavljen u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), uz financijsku podršku Europske unije. Podsjećamo da je javni poziv upućen mladim osobama uzrasta od 18 do navršenih 30 godina koje su nastanjene na području Općine Vitez, a koje ispunjavaju uslove navedene u oglasu. Novi rok za prijavu je 09.09.2022. godine, a prijave sa potrebnom dokumentacijom je neophodno poslati na [email protected]
 
Odabrani/a UN volonter/ka će raditi u prostorijama gradske uprave sa dodijeljenom osobom, pružajući podršku u jačanju odnosa sa organizacijama civilnog društva (OCD), građanskim/omladinskim udruženjima, kao i ReLOaD2 projektu u realizaciji aktivnosti na nivou općine. Mladim entuzijastima će ovom prilikom biti omogućeno da se uključe u rad lokalne institucije, angažmanom preko Volontera Ujedinjenih nacija (UNV) za pripravništvo/praktičan rad u trajanju od šest mjeseci, uz odgovarajuću naknadu za životne troškove. Osim toga, odabrani/a UN volonter/ka će tokom trajanja ugovora biti u obavezi da tokom radnog vremena pohađa certificirane obuke: administrativni poslovi, osnove računarstva i razvoj „mekih“ vještina (eng. soft skills). Volonter/ka će po završetku dobiti potvrdu o završenoj praksi/pripravništvu u svrhu kreiranja boljih šansi za zapošljavanje.  
 
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

www.radiovitez.ba

  IUT: Objavljen konkurs za upis studenata na I, II i III ciklus studija u akademskoj 2019/2020. godini

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU