17.7 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  Projekat Šah u škole/ Etapa Vitovlje

  Četvrtu etapu akcije ”Šah u škole” ŠK Travnik je realizirao u suradnji sa osnovnom školom ”Vitovlje”, u čijim prostorijama je jučer, 5. decembra 2019. godine, održano pojedinačno prvenstvo đaka ove Škole.

  Iako je riječ o jednoj od najmanjih i najudaljenijih škola, angažman koji je direktor g. Semir Ćurić uložio rezultirao je jako lijepom brojkom od 12 učesnika, koji su se takmičili u izvrsnim uvjetima.

  Nakon pet kola uzbudljive borbe, prvo mjesto su podijelili Asmir Melić i Armin Spahić, koji su pobijedili sve protivnike, a međusobno remizirali. Tek je dodatni kriterij buholca presudio u korist Asmira (14,5:13,5). 3-6. mjesto podijelili su Rifet Spahić, Dženan Peco, Ajna Spahić i Sebina Spahić sa po 3,0 poena; 7-8. Zerina Selman i Esmir Mrakić po 2,0; 9-10. Marinko Velimir-Kostreš i Aldin Zejnić po 1,5 i 11-12. Muhamed Zejnić i Savo Velimir-Kostreš po 1,0 poen.

  Još jednom zahvaljuemo direktoru Ćuriću i ostalom osoblju OŠ ”Vitovlje” na gostoprimstvu i trudu koji su uložili da se šahovska igra popularizira među najmlađim polaznicima njihove škole.

    Novi Travnik/ Raspisan konkurs za dodjelu stipendija za akademsku 2019./2020. godinu

  projekat šah u škole/ etapa vitovlje

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU