20 C
Sarajevo
Utorak, 5 srpnja, 2022

  PROJEKAT „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ ĆE PODRŽATI 100 NEZAPOSLENIH OSOBA KROZ OBUKE, PREKVALIFIKACIJU I ZAPOŠLJAVANJE

  U Travniku je održana početna konferencija projekta SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“. Sredstva za realizaciju projekta su obezbjeđena u okviru poziva „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija, a realizuje Međunarodna organizacija rada u Bosni i Hercegovini (ILO).

  Opći cilj projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“je integrisati politike cijeloživotnog učenja i poduzetničkog obrazovanja s ciljevima društvenog, privrednog i regionalnog razvoja te s politikama zapošljavanja i potrebama poslodavaca na području SBK/KSB.

  Krajnji korisnici projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“su nezaposlene osobe registrirane u evidencijama Službi za zapošljavanje uz ravnomjernu zastupljenost oba spola, nezaposleni i neaktivni mladi, dugotrajno nezaposlene žene. Krajnji korisnici će se motivirati na aktivno učešće kroz motivacione i poduzetničke edukacije, tehničku asistenciju, obuke i prekvalifikacije, te finansijskom podrškom pri osnivanju preduzeća kroz start-up fond kao i zapošljavanjem kod poznatih poslodavaca.

  Projekat će trajati 21 mjesec a implementirati će ga Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB,  Univerzitet/Sveučilište „Vitez“ u Travniku, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i PU „Linija života“ Donji Vakuf.

  Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru LEP II projekta, koji ima za cilj da doprinese poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.

  Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Rahela
  Rahelahttp://www.tnt.ba
  Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU