PROLJETNA DIJETA Ovi trikovi vam mogu pomoći da izgubite kilograme u martu

Čim počnu topli martovski dani i dođe vrijeme da skinemo zimske jakne, glavno pitanje za mnoge žene je – kako će izgledati u tankoj proljećnoj garderobi. Razmišljamo o hitnoj dijeti!

Spremni smo da počnemo da žrtvujemo obrok ili dva, gladujemo po više sati dnevno, a sve radi ljepše figure i želje da uđemo u prošlogodišnje suknje. Nutricionisti kažu – to je velika greška!

Nije slučajno što je u mnogim zemljama upravo mart proglašen za mesec zdrave ishrane, a cilj raznih programa je se podstakne orijentacija ka dijeti što bogatijoj vitaminima.

Drugim riječima, možete da radite na mršavljenju, ali da strogo pazite da ne uvedete organizam u bilo kakvu insuficijenciju u pogledu vitamina ili minerala.

ZASITNE, A NISKOKALORIČNE Ove četiri namirnice pomoći će vam da brže smršavite

Da biste u tome uspjeli, iskoristite sve bogatiju ponudu svježeg povrća na pijacama. To znači – što manje hrane „iz kutije“, a što više – iz bašte. Vreme je da glavni obroci budu sačinjeni od salata, kojima možete da pojačate nutritivnu vrijednost tako što ćete dodati orašaste plodove ili puter od kikirikija.

Maksimalno ograničite upotrebu prerađene hrane. To znači da potpuno izbacite slatke napitke i „fast fud“, a umjesto da kupite salamu i napravite sendvič, obarite „bijelo meso“ i uživajte u supi i tortilji s namazom od piletine, kečapa i krastavca.

DIJETA ANASTASIJE RAŽNATOVIĆ Ishrana koja joj je pomogla da smrša 20 kilograma

Treće pravilo je – obaveznih pet obroka dnevno. Osnovu treba da čini salata, pa slobodno pripremite unapred povrće koje može da stoji oprano i sjeckano i do tri dana u frižideru. Potrudite se da bude u hermetički zatvorenim kutijama. Unaprijed možete da pripremite i tvrdo kuvana jaja, a dodajte bareno ili pečeno meso, razne sjemenke i orašaste plodove. Užine neka budu voćne, a za doručak može i poneki tost.

Naravno, s prvim lijepim danima, pojačajte „dozu“ boravka na svežem vazduhu i provodite što više vremena u šetnji i sportskim aktivnostima. Pročitajte i najbolju dijetu za žene starije od 60 godina.

BONUS VIDEO:

PROLJETNA DIJETA Ovi trikovi vam mogu pomoći da izgubite kilograme u martu appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU