Prometna nesreća u Knešpolju – TNTportal.ba

Nestabilno vremensko razdoblje u Bosni i Hercegovini odrazilo se na uvjete vožnje na cestama, što je rezultiralo nekoliko nesreća u proteklim danima.

Samo u utorak, tri prometne nesreće evidentirane su na dionici od Širokog Brijega do Mostara, sve praktički u isto vrijeme tijekom jutarnjih sati. Nastavljajući niz nezgoda, ekipa Večernjeg lista svjedočila je još jednom incidentu, ovaj put u mjestu Knešpolje.

Ove situacije upozoravaju na nužnost prilagodbe vožnje trenutnim uvjetima na cestama.

Posebno je važno naglasiti potrebu za oprezom u ovim kišovitim danima, kada padaline dodatno otežavaju uvjete vožnje. Temperature nisu više “proljetne” kao što smo ih navikli imati, stoga vozači trebaju biti svjesni potencijalnih opasnosti na mokrim kolnicima. Uz obilje kiše, klizavih površina i smanjene vidljivosti, vožnja postaje izazovna.

Ove situacije upozoravaju na nužnost prilagodbe vožnje trenutnim uvjetima na cestama

Jedan od ključnih faktora sigurnosti u ovim uvjetima je pravilna opremljenost vozila zimskom opremom. Vozači bi trebali redovito provjeravati stanje svojih guma, koristiti svjetla tijekom dana radi bolje vidljivosti, te pridržavati se propisane brzine kako bi smanjili rizik od nesreća.

Apeliramo na sve vozače da budu pažljivi, posebno u kišovitim danima, te da poduzmu sve potrebne mjere kako bi osigurali sigurnost, kako vlastitu, tako i drugih sudionika u prometu.

(www.jabuka.tv)

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU