Pronađena droga na dvije lokacije u Bugojnu, Rudniku i Turbetu

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 12 krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a SBK/KSB poduzimajući planske aktivnosti u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda uspješno su realizovali više akcija.

Naime, dana 29.05.2020. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u suradnji sa policijskim službenicima Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres stana na adresi Nugle, općina Bugojno, korisništvo osobe Đ.M. rođena 1988. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materija za koju se sumnja da je opojna droga speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Dana 30.05.2020.godine oko 02,45 sati u mjestu Poriće, općina Bugojno, policijski službenici PS Bugojno izvršili su kontrolu vozila marke Passat. Tom prilikom, kod osobe u vozilu, Z.K. rođen 1999. godine, državljanin R Hrvatske pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 31.05.2020.godine oko 02,30 sati u mjestu Rudnik, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, izvršili su kontrolu vozila marke BMW, kojim je upravljao S.O., rođen 1997.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen M.H. rođen 2001.godine, obojica iz Travnika. Prilikom kontrole isti su dobrovoljno predali određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 01.06.2020.godine oko 01,40 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, izvršili su kontrolu vozila marke Opel Astra, kojim je upravljao K.F., rođen 2000.godine. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao PVC foliju u kojoj se nalazila odrđena količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici PS Vitez naknadno su rasvijetlili krivično djelo „Povreda mira pokojnika“, koje je izvršeno dana 27.05.2020.godine na lokalnom groblju Kraljevice, u mjestu V.Mošunj, općina Vitez. Tom prilikom, oštećena su dva nadgrobna spomenika, upotrebom podesnog alata, tzv. „macole“.

Operativnim radom na terenu, službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela F.S. rođen 1946.godine iz Viteza.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 542 prekršajna naloga, od kojih je 235 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 38 vozača, od kojih je 12 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 10 vozila.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU