PRONAĐENO OPROŠTAJNO PISMO MASOVNOG UBICE IZ PRAGA Policija: U njemu priznao još jedan JEZIV ZLOČIN

David Kozak (24) na češkom univerzitetu ubio je ukupno 14 osoba i ranio ih 25, a sada je potvrđeno da je prije masakra počinio još jedan grozan zločin.

Kozak, student Filozofskog fakulteta u Pragu, koji je 21. decembra puškom ubio 14 studenata i profesora, potom sebe, a ranio 25, priznao je u oproštajnom pismu da je ubio mladog oca i njegovu dvomjesečnu bebu nedjelju ranije, kad su šetali šumom na periferiji Praga. Tokom uviđaja policajci su, osim oproštajnog pisma, otkrili i oružje kojim se muškarac služio.

– U selu Hostounj tokom uviđaja pronađeno je oproštajno pismo u kojem ubica priznaje ubistvo u šumi u naselju Klanovice. Još ne možemo reći šta tačno stoji u pismu, jer je istraga u toku, provjeravamo niz događaja i ispitujemo osobe – rekao je portparol policije Jan Danjek za Novinky.cz.

FOTO: AP DENES ERDOS

Da podsjetimo, šef češke policije Martin Vondrašek već u ranim večernjim satima u četvrtak, 21. decembra, odnosno nekoliko sati nakon masakra na Filozofskom fakultetu u Pragu izjavio je da je “vrlo vjerovatno” da je muškarac odgovoran i za dvostruko ubistvo 32-godišnjeg muškarca i njegove dvomjesečne kćeri u šumi Klanovički les 15. decembra, piše večernji list.

novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU